Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getirdiğini duyurdu. 'Genç hesapları' adı verilen uygulama kapsamında, reşit olmayan kullanıcıların içeriklere erişimi ve diğer kullanıcılarla etkileşimleri sınırlandırılacak. Ebeveynler, çocuklarının hesaplarını denetleyebilecek ve kullanım sürelerini belirleyebilecek. Uygulama ilk olarak ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yürürlüğe girdi; Türkiye'de ise ocak ayında aktif olacak.
18 Eylül 2024

Meta, Rossiya Segodnya ve RT dahil bazı Rus medya kuruluşlarını dış müdahale faaliyetleri gerekçesiyle platformlarından yasakladığını duyurdu. ABD Adalet Bakanlığı, bu kuruluşların 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını iddia etmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı bazı kurum ve kişilere yönelik yaptırımlar açıkladı. Bu gelişmeler, Rusya'nın medya faaliyetlerinin uluslararası alanda kısıtlanmasına yol açtı.
17 Eylül 2024

Ünlü İngiliz aktör ve yazar Stephen Fry, Londra'daki King’s College'da verdiği konferansta sosyal medyanın toplumu olumlu yönde değiştireceğine ilişkin yanıldığını belirtti. Fry, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve X’in sahibi Elon Musk’ı insan tarihinin en zararlıları olarak nitelendirdi. Sosyal medyanın dünya çapında insanları birleştireceğine ve toplumları olumlu yönde değiştireceğine inandığını ama yanıldığını ifade eden Fry, Facebook algoritmalarının etkileşimi maksimize etme çabasının vahim bir hata olduğunu söyledi. Fry, sosyal medya hesaplarını kapatmasa da artık hiçbirini kullanmadığını belirtti.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim