Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı bakanlıklara ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararlarını Resmi Gazete'de yayınladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer bazı bakanlıklarda görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Türkiye Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı ve yüzlerce vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirildi.
3 Temmuz 2024

TSK Personel Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, TSK personelinin kimlik, görev ve faaliyetlerinin Milli Savunma Bakanlığı'nın izni olmadan basında ve medyada paylaşılması yasaklandı. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları hakkında soruşturma izni verme yetkisi, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınarak belirlenecek. Diğer değişiklikler arasında, askeri birlik komutanlarının belirli durumlarda önleme araması yapabilmesi, yedek astsubay statüsünün eklenmesi ve terör örgütleriyle bağlantılı uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesi yer alıyor.
28 Haziran 2024

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla emekli edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Şanlıurfa Akçakale Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da gözaltına alındı ve tutuklandı. Milli Savunma Bakanlığı, insan kaçakçılığı iddialarını doğrulamış ve Çokay hakkında inceleme başlatmıştı. Çokay'ın makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine emekli edildiği belirtilmişti.
27 Haziran 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Harf İnkılabı ve Soyadı Kanunu'ndan sonra ve öncesinde kullandığı altı orijinal imzasını paylaştı. Bakanlık, bu imzaların dolaşımdakilerden farklı olduğunu ve orijinal imzaların resmi belgelerde yer aldığını belirtti. Paylaşılan fotoğraflarda Atatürk'ün 1915, 1919, 1921, 1922, 1928 ve 1934 yıllarında kullandığı imzalar yer aldı.
13 Haziran 2024

Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi bir askeri eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim