Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 18 milyona ulaştığını açıkladı. Bu dönemde 2 milyon 24 bin 865 Türk vatandaşı ve 15 milyon 784 bin 213 yabancı turist Türkiye'ye geldi. Ocak-mayıs dönemindeki turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,47 arttı. Almanya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke olurken, onu Rusya, İran, Bulgaristan ve Britanya izledi.
25 Haziran 2024

Suudi Arabistan yetkilileri, hac yolculuğunda 1300'den fazla hacı adayının öldüğünü açıkladı. Ölümlerin %80'inden fazlasının aşırı sıcaklar nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Hükümet, ölenlerin çoğunun izinsiz hacı adayları olduğunu ve bu kişilerin kimlik tespitinin yapıldığını duyurdu. Mısır hükümeti ise Mekke'ye yasadışı hac ziyaretleri düzenleyen 16 turizm şirketinin lisansını iptal etti.
23 Haziran 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra annesiyle birlikte Mısır'a ve ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un tutukluluğuna devam kararı verildi. Savcı, Cihantimur'un yeniden kaçabileceği gerekçesiyle serbest bırakılma talebine itiraz etti. Cihantimur, Türkiye'nin talebi üzerine ABD'de yakalanmış ve tutuklanmıştı. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklıklar nedeniyle hayatını kaybeden hacı sayısının 1000'i geçtiği bildirildi. Suudi yetkililer, sıcaklıktan etkilenen 2 binden fazla hacının tedavi edildiğini açıkladı. Mekke'de sıcaklıklar 51.8 dereceye kadar yükseldi ve birçok hacı serinlemek için çeşitli yöntemlere başvurdu. Ölümler arasında 23 Türk hacı adayı da bulunuyor.
20 Haziran 2024

Mustafa Karaalioğlu, İslam dünyasının Gazze katliamı karşısındaki acizliğini eleştiriyor. İslam ülkelerinin ekonomik ve askeri güçsüzlüklerinin yanı sıra, siyasi ve diplomatik etkilerinin de yetersiz olduğunu vurguluyor. Karaalioğlu, Gazze'deki durumu durdurabilecek güce sahip ülkelerin neden harekete geçmediğini sorguluyor. Türkiye'nin Gazze gündemini canlı tutmaya çalıştığını, ancak diğer İslam ülkelerinin yeterince çaba göstermediğini belirtiyor.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim