Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda düşük oy oranı alan Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın resmen sona erdiğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nin oluşturduğu ittifak genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Öz, ittifakın seçimle başlayıp seçimle sona erdiğini ve ikinci turda devam etmeyeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığı için, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Bu bağlamda, hem muhalefet hem de iktidar partileri, Oğan ve diğer ittifak bileşenleriyle görüşmeler yapıyor. İki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Oğan'dan sonra, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile partisinin genel merkezinde bir araya gelecek.
21 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin ilkelerini ve politikalarını benimseyen bir ittifakla ortaklaşabileceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda alınan oy oranlarına göre, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Özdağ, ittifaklarla anlaşma sağlanamazsa hiçbir tarafı desteklemeyeceklerini ifade etti. Bu arada, Sinan Oğan'ın talepleri ve ittifak arayışları da gündemde yer alıyor.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kritik hale gelmesi üzerine, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye'nin sorunları ve demokrasi ihtiyacı konuşuldu. Özdağ, partisinin ve Ata İttifakı'nın görüşlerini kısa sürede paylaşacağını belirtti. Adalet Partisi, Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için 12 şart öne sürmüş, bu şartlar arasında Sinan Oğan için etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve partilere bakanlık verilmesi talepleri bulunuyor.
19 Mayıs 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında öldürülmesiyle ilgili davanın devamında, aralarında eski Özel Kuvvetler komutanı albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu altı sanık, yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Bu kararla birlikte dosyada tutuklu sanık kalmadı. Göktaş daha önce Bulgaristan'da yakalanmış ve Türkiye'ye iade edilmişti. Hablemitoğlu suikastı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden gündeme gelmiş ve soruşturma genişletilmişti.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile telefonda görüştü ve yüz yüze görüşme yapacaklarını duyurdu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ve ardından Oğan ile görüşmeler yapacağı belirtildi. Ata İttifakı, Zafer Partisi ve Adalet Partisi'nden oluşmaktadır.
18 Mayıs 2023

Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, FATF şartlarına uyum sağlamak amacıyla internet üzerinden erişilebilen kripto para hizmetlerinin yasaklanacağını duyurdu. Pakistan Merkez Bankası ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Pakistan, 2018 yılında kripto para ticaretini ve madenciliğini yasaklamış, ancak kripto paralara olan ilgi azalmamıştı. Ülke, FATF'nin gri listesinden 2022 yılında çıkarılmıştı.
17 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimlerinde ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a verilen yüzde 5,17'lik oyun ikinci turda hangi adaya gideceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Özdağ, partisinin taleplerini karşılayan adaya destek vereceklerini, aksi takdirde her iki adayı da desteklemeyeceklerini ifade etti. Özdağ, taleplerinin Atatürk ve Türk milliyetçiliği değerlerine bağlılık, Kandil ile mücadele ve sorgulayıcı bir seçmen kitlesine hitap etme üzerine kurulu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2023

Sosyal medyada, özellikle CHP yönetimine, seçim sonuçlarındaki tutarsızlıklar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz etme çağrıları yoğunlaştı. Islak imzalı tutanaklar ile YSK'ya bildirilen sayılar arasındaki uyumsuzluklar dikkat çekti. Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi gibi bazı partiler usulsüzlük tespit ettiklerini ve itiraz süreçlerini başlattıklarını duyurdu. Twitter üzerinden muhalefet partilerine oylara sahip çıkma ve şeffaflık talepleri yükseldi.
16 Mayıs 2023

MIT'den Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'de 14 Mayıs genel seçimlerinin ikinci tura kalması ve sonuçlarını Twitter üzerinden 11 maddede analiz etti. Acemoğlu, Türk seçmeninin milliyetçi eğilimlerini, medya kontrolünü, ekonomi yönetimi ve yolsuzluk algısını, deprem bölgelerindeki seçim sonuçlarını ve Türkiye'nin demokratik işleyişini ele aldı. Ayrıca, AKP'nin seçim başarısını tanımanın önemine değindi ve ekonominin geleceği ile ilgili endişelerini dile getirdi.
15 Mayıs 2023

Yeşil Sol Parti ve HDP eş genel başkanları, seçim sonuçları üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek, hedeflerine tam olarak ulaşamadıklarını ve seçim sürecinde yaşanan baskılar, gözaltılar ve tutuklamaların sonuçları etkilediğini belirttiler. Ayrıca, Yeşil Sol Parti'nin kısa sürede seçime hazırlanmasının zorluklarından ve medya tarafından uygulanan sansürden bahsettiler. HDP eş genel başkanı Mithat Sancar, seçim sonuçlarındaki düşüşü kabul ederek, özellikle batı illerindeki azalmanın sebeplerini araştıracaklarını ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bir çalışma programı hazırlayacaklarını ifade etti.
15 Mayıs 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Büyük Birlik Partisi (BBP), Memleket Partisi (MP) ve Zafer Partisi (ZP) yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edilmeyecek. BBP cumhur ittifakı, MP bağımsız ve ZP ata ittifakı çatısı altında seçimlere katıldı. Üç parti de yeterli oy oranına ulaşamadı ve milletvekili çıkaramadı. Bu durum, partilerin genel başkanları Ümit Özdağ (ZP) ve Mustafa Destici'yi (BBP) de Meclis dışında bıraktı.
15 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı'nın veri akışı konusunda önceki seçimlerde olduğu gibi tartışmaların merkezinde olduğu belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, AA'nın verileriyle ilgili manipülasyon yaptığını iddia etmişlerdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bu iddialara katılarak, Anadolu Ajansı'nın toplumu manipüle ederek suç işlediğini ve iktidarın sesi olduğunu söyledi.
14 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim günü ve gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kanunsuz emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, CHP milletvekili Murat Bakan'ın İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü TSK'dan zırhlı araçların hazır bulundurulmasını istediğini iddia etmesi ve belge paylaşmasının ardından geldi. Özdağ, personeli anayasaya ve yasalara sadık kalmaya ve sadece Türk devleti ve milletinin hizmetkarı olmaya davet etti.
13 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da düzenlediği mitingde destekçilerine hitap etti. Bahçeli, Türkiye düşmanlarına, dış bağlantılı kumpaslara ve terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yaptı. Ayrıca, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde MHP'ye, Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediğini belirtti. Bahçeli, Aksaray halkının oyunları gördüğünü ve fitnecilerin tezgahını tanıdığını ifade etti.
12 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki seçim sürecine Rusya'nın müdahale ettiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, montaj ve kumpas içeren içeriklerin arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etti ve Rusya'dan bu müdahaleleri durdurmasını talep etti. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili tartışmaların ortasında bu iddialar gündeme geldi. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu iddiaları yalanlayarak Rusya'nın diğer ülkelerin iç işlerine ve seçim süreçlerine karışmadığını belirtti.
12 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, emek ve özgürlük ittifakının parçası olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını belirtti. Sancar, mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve 'tek adam rejimini' eleştirerek, muhalefetin AKP'nin belirlediği oyun sahasına girmemesi gerektiğini ve bu durumun muhalefetin özgüvenini artıracağını ifade etti. Ayrıca, muhalefetin tuzaklara düşmemesi halinde seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini ve Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğini dile getirdi.
11 Mayıs 2023

Britanya'da, mitokondriyal hastalıkları önlemek amacıyla geliştirilen Mitokondriyal Donasyon Tedavisi (MDT) kullanılarak üç kişinin DNA'sını taşıyan bir bebek dünyaya getirildi. Bu teknik, Newcastle'da geliştirildi ve 2015'te yasal düzenlemelerle uygulanmasının önü açıldı. İlk uygulama 2016'da ABD'de gerçekleşti ve Britanya'da 20 Nisan 2023 itibarıyla beşten az doğum bu teknikle yapıldı. Tekniğin başarılı olması durumunda Britanya'da her yıl yaklaşık 150 doğumda kullanılması mümkün olabilir.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim