Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalaması ve YSK Başkanı Ahmet Yener'in 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri duyurmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin hazır olduğunu belirtti. Buldan, bu açıklamayı tutuklu eski eş genel başkanlarının fotoğraflarını paylaşarak yaptı. İkinci tur gerektiği takdirde 28 Mayıs'ta yeniden oy kullanılacağı bilgisi de verildi.
10 Mart 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, beş partiden oluşan 'ata ittifakı'nı yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak. İttifak, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'ni içerecek. İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Daha önce Muharrem İnce'nin ittifaktan ayrıldığı WhatsApp mesajıyla bildirilmişti.
10 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine yönelik kapatma davasının seçim sürecini etkilememesi için kararın seçim sonrasına bırakılması talebiyle yeniden başvuracaklarını duyurdu. Sancar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'den henüz randevu talep etmediğini ve bir randevu olması durumunda somut yol haritası üzerinde konuşacaklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'ye yönelik bakanlık beklentileri olmadığını ve bu tür tartışmaları geçersiz manevra olarak gördüklerini belirtti.
10 Mart 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde, O.A. isimli bir kişi, evinde kanepede yatarken dışarıdan kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan araştırması yaparak kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
10 Mart 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), her yıl geleneksel olarak yaptığı gibi bir filmi restore ederek sinemaseverlerle buluşturuyor. Bu yılki seçimleri, fantastik-dram-trajedi türlerini harmanlayan Metin Erksan'ın 'İntikam Meleği-Kadın Hamlet' filmi oldu. Film, geçtiğimiz yıl vefat eden ünlü oyuncu Fatma Girik'in başrolünde olduğu ve 1976 yapımı bir eser. Restorasyon işlemi Atlas Post Production tarafından gerçekleştirildi ve film, 42'nci İstanbul Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak.
9 Mart 2023

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasında sözlü savunma için 11 Nisan'a kadar ek süre verdi. Bu tarih, olası seçimler için kesin aday listelerinin teslim edilmesi gereken son gün olan 10 Nisan'ın hemen ardına denk geliyor. HDP'nin hukukçuları, erteleme kararının Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle verildiğini belirtiyor. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, partinin seçimlere katılımı için tüm şartları zorlayacağını ve halkı seçeneksiz bırakmayacaklarını ifade ediyor. Kulislerde, HDP'nin kapatılması durumunda Yeşil Sol Parti veya emek ve özgürlük ittifakı ortaklarından biriyle seçimlere katılma ihtimali olduğu konuşuluyor.
9 Mart 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıkladığı gün HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı programına davet etti. Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, Altaylı'nın bu davranışını 'HDP'yi masaya monte etme operasyonu' olarak nitelendirdi. Altaylı ise Genç'e ve bu tür yorumlarına tepki göstererek, gazetecilik yaptığını ve HDP'nin tavrını Sancar'a sorduğunu ifade etti. Altaylı, kendisine operasyoncu diyenlerin gazetecilikle alakası olmadığını belirtti.
9 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin ortak adayı olmasını hedeflediklerini ifade etti. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun değişim konusunda samimi ve cesur olduğuna inanarak, HDP'nin desteğiyle Türkiye'nin büyük bir değişim gerçekleştirebileceğini söyledi. Ayrıca, ortak adayın yüzde 50+1 değil, yüzde 80+1 hedeflemesi gerektiğini ve toplumsal meşruiyetle geçiş sürecini yönetmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini de belirtti.
9 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

Rawest Araştırma Şirketi Genel Müdürü Roj Girasun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt seçmenden ciddi destek alabileceğini ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla geçiyor. Millet ittifakının Kılıçdaroğlu'nu aday olarak açıklaması, doğu ve güneydoğuda heyecan yarattı. Girasun, Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki değişim ve dönüşümü sayesinde Kürt seçmenler nezdinde olumlu bir imaj yarattığını ve bu durumun destek olarak dönüşebileceğini belirtti. Ayrıca, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali verdiği ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP-HDP görüşmelerine ilişkin açıklamalar yaptığı bilgisi verildi.
9 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir açık mektup yazarak, Millet İttifakı içindeki müzakere süreçlerine dair sorular yöneltti. Meral Akşener'in CHP ve HDP arasındaki olası görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamaların ardından, ünlü piyanist Fazıl Say, Demirtaş'ın mektubunu alıntılayarak Akşener'e yöneltilen sorulara hak verdiğini ifade etti. Say, HDP'nin taleplerinin masaya getirilmemesinin anti siyaset olduğunu belirtti.
8 Mart 2023

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, partisinin amacının bakanlık koltuğu pazarlığı yapmak olmadığını, Türkiye'yi tek adam rejiminden kurtarmak ve demokratik bir geçiş süreci sağlamak olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun HDP oylarını alıp alamayacağı tartışılırken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi.
8 Mart 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir açık mektup yayınladı. Mektupta, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konusunda HDP'nin tutumunu ve İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerine dair Akşener'in yaklaşımını eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin meşruiyetini ve seçmenlerinin önemini vurgulayarak, İYİ Parti'nin HDP seçmenlerinin oylarına talip olup olmadığını ve HDP'nin demokratik taleplerinin müzakere edilip edilmeyeceğini sorguladı.
8 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İTÜ'ye atanan Rektör İsmail Koyuncu'nun, Akademi Vakfı üzerinden üniversitede kadrolaşma yaptığı iddia ediliyor. Vakfın kurucuları arasında çok sayıda AKP'li siyasetçi bulunuyor. Koyuncu'nun öğrencileri, çevre mühendisliği bölümüne öğretim üyesi olarak atanırken, vakfa yakın diğer isimler de üniversitenin çeşitli kademelerinde görev alıyor. İTÜ'nün geleneksel vakıflarıyla mücadele eden Koyuncu'nun, kendi vakfının toplantılarını üniversitede yapması dikkat çekiyor. Ayrıca vakfın yönetiminde ve kurucuları arasında kadın bulunmuyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurulmasının ardından, ittifakın HDP desteğini alıp alamayacağı merak konusu oldu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bu görüşmelere dahil edilemeyeceğini ifade etti. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesinin önemli olduğunu ve HDP'nin taleplerinin demokrasi ve adalet odaklı olacağını söyledi.
8 Mart 2023

Reuters'ın analizine göre, Millet İttifakı'nın önündeki en büyük zorluklardan biri HDP ile olan ilişkileri olacak. İttifak içindeki bazı partilerin tabanlarında HDP'nin açık desteği tepki çekebilir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 'demokrasi' gündeminde anlaşma sağlanırsa destek verebileceklerini belirtti. İttifak içindeki bazı yetkililer, HDP'nin desteğinin ittifak tabanından oy kaybına yol açabileceğini ve bu durumun dikkatli bir denge gerektirdiğini ifade ediyor.
7 Mart 2023
İşaretlediklerim