Fransız akademisyen Marc-Antoine Fardin, kedilerin reolojisi üzerine yazdığı makale ile Ig Nobel Ödülü'ne layık görüldü. Fardin, kedilerin özel yetenekleri sayesinde hem sıvı hem de katı olarak görülebileceğini savunuyor. Çalışmasında internetteki kedi fotoğraflarından yola çıkan Fardin, kedilerin herhangi bir kalıba sığabilme yeteneklerini inceledi. Araştırma sırasında hiçbir kedinin zarar görmediği belirtiliyor.
22 Haziran 2024

Show TV'de yayınlanan mizah programı Güldür Güldür, yeni sezona CHP'deki değişim tartışmalarıyla ilgili hazırladığı bir skeçle başladı. Skeçte, CHP'nin mevcut durumundaki 'koltuk', 'balkon', 'sağa kayma', 'İmamoğlu', 'sandalyeleri kaptırma' ve 'taban' gibi konulara göndermeler yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun değişimi istememesi 'Kültür mirası gibi parti, hiçbir şeyi yeniletmiyorsunuz' sözleriyle ti'ye alındı.
15 Ekim 2023

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam'ın podcast olarak başlattığı ve 20 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan mizah programı 'Meksika Açmazı', beyazperdeye taşınıyor. Film, 17 Kasım 2023 tarihinde izleyiciyle buluşacak. Filmde üçlü, kendi karakterlerini canlandırıyor. Filmin konusu, Meksika Açmazı ekibinin Kapadokya'ya giden ve ardı arkası kesilmeyen komik olayların içerisinde birbirleriyle olan ilişkilerini sorguladıkları birçok açmaza düşmeleri üzerine kurulu.
21 Ağustos 2023

Show TV'de yayınlanan mizah programı Güldür Güldür, 'Dış güçlerin oyunu' konulu bir skeçle izleyicilerin karşısına çıktı. Skeçte, birçok batılı ülkenin Türkiye'yi kıskandığı ve ülkeye yönelik sinsi planları mizahi bir dille anlatıldı. Skeçte, 'büyük oyunun' bir kozmik oda ya da askeri karargâhta değil, bir kıraathanede bozulduğu sahnelendi. Skeç, içlerinden birinin ucuz kıyma almak için Et ve Süt Kurumu'na gitmesiyle sona erdi.
23 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında en az 40 bin 689 kişinin hayatını kaybettiği ve yurttaşların arama kurtarma çalışmalarının gecikmesi ve yardımların koordine edilememesi nedeniyle iktidara tepki gösterdiği bir dönemde, Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu'nun depremzedeyle yaptığı röportajı kesmesi eleştirildi. Mizah dergisi LeMan, bu olayı 'Medyada sınıfta kalanlar' başlığı altında bir çizgiyle eleştirdi.
19 Şubat 2023

Merkez Bankası'nın 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına 30 milyar TL bağış yapması, ekonomistler ve LeMan dergisi tarafından eleştirildi. Ekonomistler bağışı tuhaf bulurken, Merkez Bankası kaynakları bağışın 2022 karından karşılanacağını belirtti. LeMan dergisi ise durumu bir karikatürle tiye alarak eleştirdi.
16 Şubat 2023

Mizah dergisi LeMan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaybettiği bir senaryoyu ele alan bir karikatür paylaştı. Barbaros Altuğ tarafından çizilen karikatürde, Erdoğan'ın seçim sonrası Google'da 'Patron kendi isteğiyle ayrılırsa tazminat alır mı' diye arama yaptığı gösteriliyor. Karikatür, LeMan'ın Twitter hesabından da paylaşıldı.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim