Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bir kez görüntülenebilecek sesli mesajlar gönderebileceğini duyurdu. Daha önce sadece fotoğraflar için geçerli olan bu özellik, artık sesli mesajlarda da kullanılabilecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların gizliliğini artırmayı amaçlıyor. Özelliği kullanmak için mikrofon simgesine dokunup yukarı kaydırmak ve ardından 'bir kez görüntüle' simgesine tıklamak gerekiyor.
11 Haziran 2024

Apple'ın sanal asistanı Siri, büyük dil modelleri ve üretken yapay zeka teknolojisi ile desteklenen yeni bir sistemle güncelleniyor. Bu güncelleme, Siri'nin e-posta gönderme ve silme, Apple News'te belirli yayınları açma gibi yeni özellikler kazanmasını sağlayacak. Siri'nin bu yeni yetenekleri, başlangıçta yalnızca Apple'ın kendi uygulamalarıyla çalışacak ve iOS 18'in ilk sürümünden sonra piyasaya çıkacak. Apple, ayrıca ChatGPT yapımcısı OpenAI ve Google ile ortaklıklar arayışında.
2 Haziran 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların 'benden sil' komutunu geri alabileceklerini duyurdu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yanlışlıkla sildikleri mesajları geri getirebilecek ve isterlerse mesajı herkesten silebilecekler. Bu yenilik, kullanıcıların mesaj yönetimini daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor.
22 Mayıs 2024

OpenAI, 'Hey ChatGPT' komutuyla çalışan yeni sesli asistanı GPT-4o'yu tanıttı. Bu asistan, şarkı söyleme, canlı konuşma ve duygusal ses yeteneği gibi özellikleriyle Siri'yi geride bırakmayı hedefliyor. GPT-4o, konuşmacının nefesini tespit edebilme, duyguları algılama ve gerçek zamanlı çeviri yapabilme gibi yeteneklere sahip. Ayrıca, doğal ve dramatik ses tonlarıyla hikaye anlatma ve şarkı söyleme yetenekleri de bulunuyor.
13 Mayıs 2024

Google, Google Haritalar uygulamasına yapay zeka destekli güncellemeler ekleyerek kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu güncellemeler sayesinde, kullanıcılar lokasyon tavsiyeleri alabilecek, restoran gibi mekanlara dokunduklarında yapay zeka destekli fotoğraf ve inceleme gezintisi yapabilecekler. Ayrıca, kullanıcılar ziyaret etmek istedikleri yerlerin listesini oluşturabilecek ve Trend, En İyiler ve Gems listeleri aracılığıyla şehirdeki önemli yerleri keşfedebilecekler. Bu özellikler şu an için ABD ve Kanada'da 40 lokasyonda kullanıma sunulmuş durumda.
29 Mart 2024

Google Mesajlar, kullanıcıların mesaj taslakları hazırlamasına, fikirler üretebilmesine ve eğlenceli sohbetler yapabilmesine olanak tanıyan yeni bir yapay zeka destekli sohbet özelliği, Gemini'yi tanıttı. Gemini, Google'ın ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirdiği ve daha önce farklı cihazlarda kullanılan Gemini 1.0 Pro tarafından desteklenen bir yapay zeka robotudur. Bu özellik, kullanıcıların metin oluşturmasının yanı sıra belirli isteklere göre fotoğraflar da oluşturmasına imkan tanıyor. Özellik, bu hafta küçük bir kullanıcı grubu için açık beta olarak sunulacak.
28 Şubat 2024

WhatsApp, AirDrop ve Nearby Share gibi platformlarda bulunan yakın çevrede dosya paylaşımı özelliğini kendi platformuna getirmek için çalışmalar yapıyor. Bu özellik, WhatsApp'ın Google Play Store'da yer alan en son beta sürümünde test ediliyor ve kullanıcıların yakınlarındaki kişilere dosya göndermelerine olanak tanıyacak. Dosya almak için alıcının cihazını sallaması gerekecek. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmadı.
23 Ocak 2024

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Android 5.0 ve altındaki sürümleri desteklememe kararı aldı. Bu karar, 24 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek. Desteklenmeyecek cihazlar arasında Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Google Nexus 7, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro ve HTC One bulunuyor.
23 Ekim 2023

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin iOS uygulaması, Türkiye'de kullanıma açıldı. Uygulama ilk olarak 18 Mayıs'ta iPhone ve iPad cihazları için yayınlandı ve şimdi 152 ülkede, Türkiye de dahil olmak üzere, erişilebilir durumda. iOS kullanıcıları, cihazlarına ChatGPT uygulamasını indirerek sohbet robotuyla konuşmaya başlayabilirler. Ancak, uygulamanın çalışması için iOS 16 ve üstü bir sürüm gerekmekte ve iPhone 7 veya daha eski modeller bu uygulamayı desteklememektedir. ChatGPT'nin Android cihazlarda ne zaman kullanılabileceği ise belirsiz.
2 Haziran 2023

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT için Apple'ın iOS işletim sistemi üzerinde bir uygulama geliştirildi ve bu uygulama ilk olarak ABD'deki kullanıcılara açıldı. Uygulama, iPhone ve iPad cihazlara ücretsiz olarak yüklenebiliyor ve OpenAI hesabı ile oturum açıldığında web sürümündeki konuşmalarla senkronize oluyor. Ayrıca, ses girişi desteği de sunuyor. OpenAI, uygulamanın önümüzdeki haftalarda diğer ülkelerde de kullanıma sunulacağını belirtti ve Android cihazlar için de bir uygulamanın kısa süre içinde gelmesi bekleniyor.
19 Mayıs 2023

Apple, konuşma ve görme yetisini kaybetme riski olan kişilere yardımcı olacak 'Personal Voice' adlı bir özelliği tanıttı. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar iPhone veya iPad'lerinde 15 dakikalık bir metni okuyarak kişisel seslerini oluşturabilecekler ve bu ses, yazılı mesajları sesli olarak iletmek için kullanılabilecek. Ayrıca, Apple bilişsel engelleri olan kullanıcılar için temel uygulamaların kolaylaştırılmış sürümlerini de sunuyor. Bu yeniliklerin iOS 17 sürümü ile kullanıma sunulması bekleniyor.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim