Tesla, hatalı bir emniyet kemeri uyarısı nedeniyle 125 bin 227 aracı geri çağırma kararı aldı. Bu hata, kaza anında yaralanma riskini artırabileceği için Amerikan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından federal güvenlik gereksinimlerine uymadığı belirtildi. Etkilenen modeller arasında 2012-2024 Model S, 2015-2024 Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y bulunuyor. Tesla, hatalı sensörü değiştirecek ve haziranda bir over-the-air (OTA) güncellemesi başlatacak.
1 Haziran 2024

Tesla, ABD'de 2023 model bazı Model S, X ve Y araçlarında tespit edilen bir yazılım dengesizliği nedeniyle arka kameranın görüntülenmesini engelleyebilecek bir sorun sebebiyle yaklaşık 200 bin aracını geri çağırdı. Bu durumun sürücünün görüş alanını azaltabileceği ve kaza riskini artırabileceği belirtildi. Tesla, sorunu çözmek için bir yazılım güncellemesi yayımladı ve geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerine 22 Mart'tan itibaren bildirim gönderilmesi planlanıyor.
27 Ocak 2024

Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli otomobilini, otomatik direksiyon fonksiyonundaki bir problem nedeniyle geri çağırdı. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi'nin belirttiğine göre, bu problem direksiyon hatalarına yol açabiliyor. Geri çağrılan araçlar arasında 'Model X', 'Model S', 'Model 3' ve 'Model Y' bulunuyor ve düzeltmeler yazılım güncellemeleriyle uzaktan yapılacak. Ayrıca, otomatik kapı kilitlerindeki bir hata nedeniyle 7 bin 538 'Model S' ve 'Model X' aracı daha geri çağrıldı.
5 Ocak 2024

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, çarpışma anında kapı kilitlerinin açılma riski bulunduğu gerekçesiyle ABD'de 120 bin 423 aracını geri çağırdı. Bu araçlar 2021-2023 model yıllarına ait Model S ve Model X modellerini kapsıyor. Tesla, sorunu düzeltmek için kablo gerektirmeyen bir yazılım güncellemesi ('over-the-air' veya OTA) yaptı. Bu geri çağırma, Tesla'nın bir hafta önce otopilot sistemindeki bir sorun için 2,03 milyon aracını geri çağırmasının ardından geldi.
23 Aralık 2023

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, otopilot sistemindeki bir kontrol sorunu sebebiyle 2,03 milyon aracını geri çağırma kararı aldı. ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamasına göre, otopilot devredeyken sürücülerin aracın kontrolünden sorumlu olmadığı ve müdahaleye hazır olmadığı durumlar çarpışma riskini artırıyor. Sorunun çözümü için yazılım güncellemesi yapılması gerektiği belirtildi. Bu karar, NHTSA'nın iki yıl süren bir soruşturmasının ardından geldi.
13 Aralık 2023

Elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'deki Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını yüzde 2,65 ile yüzde 4,23 aralığında düşürdü. Model 3 sedan'ın fiyatı 40 bin 240 dolardan 38 bin 990 dolara, Model Y uzun menzilli aracın fiyatı ise 50 bin 490 dolardan 48 bin 490 dolara düşürüldü. Ayrıca, Model Y performans aracının fiyatları da 54 bin 490 dolardan 52 bin 490 dolara indirildi. Türkiye'de Tesla'nın satışları mayıs ayında online olarak başlamıştı.
6 Ekim 2023

Tesla, en popüler modelleri olan Model S ve Model X'in 'standart mesafe' versiyonlarını satışa sundu. Bu yeni versiyonlar, normal modellere göre daha az mesafe kat edebilirken, fiyatları da 10 bin dolar daha ucuz. Tesla'nın bu hamlesi, pazar hakimiyetini ele geçirmek ve daha çok müşteri çekmek için yapılan bir strateji olarak görülüyor.
16 Ağustos 2023

Elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'de Model Y SUV ve Model 3 sedan modellerinin fiyatlarını düşürdü. Bu yıl yedi kez fiyat indirimi yapan şirket, en son bir Model 3 varyantında 2,680 dolarlık indirim yaparak satış fiyatını 42,060 dolara çekti. Ayrıca Model Y, Model X ve Model S modellerinde de çeşitli indirimler gerçekleştirildi. Tesla'nın bu stratejisi, müşterileri geleneksel otomobil üreticileri ve diğer elektrikli araç firmalarından çekmek amacıyla uygulanıyor.
1 Haziran 2023

Elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'de bazı Model 3 araçları için 1.300 dolardan fazla indirim uyguladı. Bu yıl altı kez fiyat düşüren şirket, Model Y SUV ve Model 3 sedan modellerinin fiyatlarını yılın başından bu yana düşürmeye devam ediyor. Model S ve Model X modellerinin fiyatları artmasına rağmen, bu modeller 2023 başlangıcına göre yüzde 20 daha ucuz durumda. Tesla'nın bu stratejisi, müşterileri geleneksel otomobil üreticileri ve diğer elektrikli araç firmalarından çekmek amacıyla yürütülüyor.
20 Mayıs 2023

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'de satılan 1,1 milyon elektrikli otomobilini, hızlanma ve fren sistemlerini etkileyen yazılım hataları sebebiyle geri çağırma kararı aldı. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından tespit edilen yazılım hataları, gaz pedalına uzun süre basıldığında uyarı verilmesini ve yenilemeli fren sistemine geçişi engelliyor, bu da çarpışma riski oluşturuyor. Geri çağırma işlemi 29 Mayıs'tan itibaren başlayacak ve şirket, hataları kablosuz yazılım güncellemeleriyle düzeltecek.
13 Mayıs 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye pazarına online satışlarla giriş yaptı. İstanbul'daki Kanyon ve Akasya AVM'den mayıs ayında teslimatlar başlayacak. Tesla'nın Y modelinin üç farklı versiyonu satılacak ve fiyatlar 1 milyon 550 bin liradan başlıyor. İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da 30 super şarj istasyonu hizmete girdi. Tesla'nın diğer modellerinin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ekonomik koşullara ve ek vergilere bağlı olacak. Ayrıca, yerli elektrikli otomobil Togg ile Tesla'nın fiyat ve performans karşılaştırması yapıldı.
4 Nisan 2023
İşaretlediklerim