Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü

21 Ağustos 2024 - 20 Eylül 2024

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hakkında, 0 olumlu, 0 olumsuz, ve 0 önemli olmak üzere, toplam 3 olay izlendi.

Komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris'teki kaçak villa yıkım kararıyla ilgili sessizliğini bozarak, toplumsal bilinç oluşacaksa ilk balyozu kendisinin vurabileceğini belirtti. Gökbakar, evi 2020'de yapı kayıt belgeli olarak aldığını ve herhangi bir ekleme yapmadığını söyledi. 2022'de evin yapı kayıt belgesinin iptal edildiğini ve SİT alanı olarak şerh düşüldüğünü ifade eden Gökbakar, Türkiye genelinde birçok kaçak yapı varken sadece kendi evinin yıkılmasının adil olmadığını savundu.
10 Eylül 2024

Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar’a ait olduğu belirtilen villaya teknik ekiplerin inceleme için gittiklerini fakat bahçe kapısının kapalı olması sebebiyle içeri giremedikleri için idari işlem yapılamadığını bildirdi. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, villanın yapı kayıt belgelerini kaçak yapı gerekçesiyle iptal etmişti. Bakanlık, Marmaris Belediyesi’ne yıkımın yapılması gerektiğini hatırlatan yazılar göndermişti. Marmaris Belediyesi, villaya tekrar gidileceğini ve yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.
9 Eylül 2024

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Şahan Gökbakar’ın Marmaris Delikyol Koyu’ndaki villası için yapı kayıt belgesini kaçak yapı gerekçesiyle iptal etti. Marmaris Belediyesi, iptal kararına karşı dava açmış olsa da, bakanlık yıkım için herhangi bir engel olmadığını belirtti. Bakanlık, yıkımın Marmaris Belediyesi tarafından yapılmaması durumunda Muğla Büyükşehir Belediyesi veya bakanlık tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim