Ahmet Hakan, Ruanda'dan İstanbul'a sürekli uçak seferleri yapıldığı ve Ruandalı mültecilerin Türkiye'ye getirildiği iddialarının asılsız olduğunu belirtti. İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu iddiaları çürüten kanıtlar sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Ruanda ile mülteci anlaşması yaptığı iddiasının da doğru olmadığını, bu konuda da yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade etti. Hakan, çağımızın en büyük sorunlarından birinin palavralarla mücadele olduğunu söyledi.
4 Haziran 2024

Avrupa Birliği, 2016 yılında Türkiye ile imzaladığı göç anlaşması çerçevesinde Suriyeli mültecilere yardım amacıyla Türkiye'ye mali destek sağladı. Ancak Avrupa Sayıştayı, bu fonların nasıl kullanıldığına dair etkili bir denetim yapamamaktan ve gerekli verilere ulaşamamaktan şikayetçi. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetçilere bilgi vermeyi reddetmesi, fonların eğitim alanında nasıl kullanıldığını belirlemeyi güçleştirmekte. Bu durum, AB tarafından finanse edilen projelerin etkisini ve sürdürülebilirliğini ölçme çabalarını olumsuz etkiliyor.
25 Nisan 2024

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze'den sığınmacıları kabul etmeye hazır olduklarını belirtti. İskoçya, bu kararıyla Filistinli mültecileri kabul eden ilk ülkelerden biri oldu. Yusuf, Suriye, Ukrayna ve diğer pek çok ülkeden sığınmacıları kabul ettiklerini ve bunu Filistin halkı için de yapmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze'de yerinden edilen bir milyon kişi için uluslararası topluma 'dünya çapında bir mülteci programı taahhüt etme' çağrısında bulundu.
19 Ekim 2023
İşaretlediklerim