1998'de piyasaya sürülen ve yalnızca 39 adet bulunan nadir bir Pikachu'lu Pokemon kartı, New York'taki Sotheby's müzayede evinde 360 bin dolara satıldı. Kartta, Pokemon çizgi dizisinin ticari kart oyunu kurucularından Takumi Akabane'nin imzası bulunuyor. Kartın satıcısı ve yeni sahibi açıklanmadı. Bu kart, 2021'de 5 milyon 275 bin dolara satılan ve Guinness Dünya Rekorları kitabına giren başka bir Pokemon kartının ardından dikkat çekti.
25 Eylül 2024

ABD'nin Maine eyaletinde bir evin tavan arasında bulunan Rembrandt Harmenszoon van Rijn'in 'Bir Kızın Portresi' adlı tablosu 1,41 milyon dolara satıldı. Sanat eksperi Kaja Veilleux tarafından keşfedilen tablo, 1970'te Philadelphia Sanat Müzesi'ne ödünç verilmişti. Rembrandt uzmanı Gary Schwartz, portrenin Hollandalı ustaya ait olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Eserin sahibinin kimliği açıklanmazken, tablonun tavan arasına nasıl girdiği bilinmiyor.
10 Eylül 2024

Game of Thrones dizisinde kullanılan kostümler ve eşyalar, Ekim ayında Heritage Auctions aracılığıyla açık artırmaya çıkarılacak. Müzayedede 900'den fazla parça satışa sunulacak ve başlangıç teklifleri 500 ile 20 bin dolar arasında değişecek. HBO'nun Başkan Yardımcısı Jay Roewe, bu açık artırmayı hayranlar için tarihten bir parça kapmak olarak nitelendirdi ve dizinin kültürel önemine vurgu yaptı. Koleksiyon, 17 Eylül'den 4 Ekim'e kadar New York ve Londra'daki müzayede evlerinde görülebilecek.
4 Eylül 2024
İşaretlediklerim