Harvard Üniversitesi'nde etik olmayan davranışları araştıran Profesör Francesca Gino, verileri tahrif etmekle suçlanıyor. Gino, davranış bilimi alanında önemli şirketlere danışmanlık yapmış ve saygın yayınlarda çalışmaları bulunuyor. Harvard, Gino'nun içinde olduğu çalışmaları incelemeye aldı ve DataColada isimli bir grup, Gino'nun çalışmalarında sahtekarlık kanıtları bulduğunu iddia ediyor. Gino, iddiaları ne reddetti ne de kabul ettiğini belirtti.
1 Temmuz 2023

ABD'nin kamu yayıncısı NPR, Twitter'ın kendisine uyguladığı 'hükümet tarafından finanse edilen medya kuruluşu' etiketlemesine karşı çıkarak platformu terk etme kararı aldı. Twitter, Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında başlattığı 'devlet destekli medya' etiketleme politikasını NPR ve BBC gibi kuruluşlara da uygulamıştı. NPR, Twitter'ın bu etiketleme politikasının kuruluşun editoryal bağımsızlığını ve güvenilirliğini zedelediğini belirterek 52 resmi hesabını kullanmayı durdurdu. NPR, bu kararıyla Twitter'dan ayrılan ilk büyük yayın kuruluşu oldu.
13 Nisan 2023

Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre, Hindistan bu yıl içinde Çin'in nüfusunu geçerek dünyanın en kalabalık ülkesi olacak. Hindistan'da 2011'den beri nüfus sayımı yapılmadığı için bu değişim zaten gerçekleşmiş olabilir. Hindistan'da her yıl 24 milyondan fazla bebek doğuyor ve bu bebeklerin, önceki nesillere göre hastanede doğma, uzun yaşama, iyi eğitim alma ve birden fazla dil bilme gibi daha iyi yaşam şansları bulunuyor. Vehant Singh adlı bebek, bu yeni jenerasyonun temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim