İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller verildi. Festival, 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti ve yaklaşık 150 film gösterildi. 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazanırken, 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü aldı. Festivalde ayrıca en iyi kadın oyuncu ödülünü Tülin Özen, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy kazandı.
29 Nisan 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerine verildi. Festivalde, Nehir Tuna'nın yönettiği 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazandı. Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü Tülin Özen'e, en iyi erkek oyuncu ödülü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy'a verildi. Festivalde ulusal ve uluslararası birçok kategoride ödüller dağıtıldı.
29 Nisan 2024

Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajlı filmi 'Yurt', Saint-Jean-de-Luz Uluslararası Film Festivali'nde 'en iyi yönetmen' dahil iki ödül kazandı. Film, daha önce 80'inci Venedik Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo' ödülünü kazanmıştı. 'Yurt', 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet'in yaşadıklarına odaklanıyor. Ahmet, babasının zoruyla bir dini yurda yerleştirilir ve bu durumun getirdiği çaresizlik, izolasyon ve baskılarla karşılaşır.
8 Ekim 2023

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

'Kanun Hükmü' adlı belgesel, Altın Portakal Film Festivali'nden 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle çıkarıldı. Bu duruma tepki gösteren 20 jüri üyesi, belgesel seçkiye geri alınmazsa görevden çekileceklerini açıkladı. Ayrıca, Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda yer alan 27 film de festivalden çekildi.
27 Eylül 2023

Nehir Tuna'nın yönettiği 'Yurt' filmi, 80. Venedik Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo' ödülünü kazandı. Film, festivalin 'Orizzonti' (Ufuklar) bölümünde yarıştı ve beş dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin konusu, kendini İslam'a adamış bir babanın zoruyla erkeklerin kaldığı bir dini yurda yerleştirilen 14 yaşındaki Ahmet'in yaşadıklarına odaklanıyor. Film, Türkiye prömiyerini 7-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapacak.
10 Eylül 2023

1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belirlendi. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen filmler Türkiye'de ilk kez Antalya'da sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca '8×8', 'Bildiğin Gibi Değil', 'Hayat', 'Kurban' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri dünya ilk gösterimlerini festivalde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği 'Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü' için ise 'Beraber', 'Yurt' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri değerlendirilecek.
6 Eylül 2023

Nehir Tuna'nın yönettiği ilk uzun metraj filmi 'Yurt', 80. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve beş dakika boyunca ayakta alkışlandı. Film, 'Orizzonti' (Ufuklar) bölümünde yarıştı. Filmin konusu, dini bir yurtta kalan 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet'in yaşadıklarını anlatıyor. Festivalin ödülleri 9 Eylül'de açıklanacak.
4 Eylül 2023

Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi' ve Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajı 'Yurt', 80. Venedik Film Festivali'nin Orizzonti bölümünde yarışacak. 'Tereddüt Çizgisi', idealist bir ceza avukatının ahlaki tercihlerine odaklanırken, 'Yurt' 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin yaşadıklarını konu alıyor. Her iki film de dünya prömiyerlerini Venedik'te yapacak.
25 Temmuz 2023
İşaretlediklerim