76. Emmy Ödülleri'nde Japon dizisi Shogun, En İyi Drama Dizisi ödülünü kazanarak İngilizce olmayan ilk yapım oldu. Dizinin başrol oyuncuları Hiroyuki Sanada ve Anna Sawai, drama dalında En İyi Aktör ve En İyi Aktris ödüllerini kazandı. Frederick E.O. Toye, Shogun'un yönetmeni olarak En İyi Yönetmen ödülünü aldı. Komedi dalında The Bear dört ödül kazanırken, mini dizi dalında Baby Reindeer dört ödül aldı.
16 Eylül 2024

2024 MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde Katy Perry ve Taylor Swift öne çıkan isimler oldu. Katy Perry, hit şarkılarıyla sahnede parladı ve Video Vanguard ödülünü eşi Orlando Bloom'dan aldı. Taylor Swift ise yedi ödül kazanarak MTV Video Müzik Ödülleri tarihinde en çok ödül alan sanatçı oldu. Gecede Megan Thee Stallion sunuculuk yaparken, Benson Boone, Eminem, Tyla, Sabrina Carpenter, Lisa, Lenny Kravitz ve Rauf Alejandro gibi isimler de sahne aldı.
12 Eylül 2024

Komedyen ve oyuncu Nikki Glaser, 5 Ocak 2025'te CBS'te canlı olarak yayınlanacak Altın Küre Ödülleri'nin sunucusu olarak seçildi. Glaser, Tina Fey, Amy Poehler ve Ricky Gervais gibi isimlerden ilham aldığını belirtti ve törende iddialı şakalar yapacağına dair ipuçları verdi. Dick Clark Productions ve Penske Media Corporation’ın başkanı Jay Penske, Glaser'ın komedisiyle ödül törenine taze ve eşsiz bir samimiyet katacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50’lik bir artışla ortalama 9,4 milyon kişi tarafından izlenen ödül töreninin bu yıl daha fazla izleyiciye ulaşması bekleniyor.
29 Ağustos 2024

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 30. Saraybosna Film Festivali'nde, Amerikalı sinema oyuncusu Meg Ryan'a 'Saraybosna'nın Kalbi' Onur Ödülü verildi. Ryan, ödülünü festival müdürü Jovan Marjanovic'ten aldı. Ayrıca, Ryan'ın başrolde oynadığı 1998 yapımı 'You’ve Got Mail' filmi, 25 yıl sonra festivalde yeniden gösterildi. Festival, savaşın izlerini silmek amacıyla düzenleniyor ve birçok ünlü ismi ağırlıyor.
21 Ağustos 2024

Nobel Vakfı, 10 Aralık'ta düzenlenecek ödül törenine Rusya, Belarus ve İran'ı davet etti. Ayrıca, aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson da davet edildi. Bu karar, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve İsveç Liberal Parti AP Milletvekili Karin Karlsbro tarafından eleştirildi. Nobel Vakfı Direktörü Vidar Helgesen, bu kararın dünyanın giderek daha fazla kutuplaşmasından ve farklı görüşlere sahip kişiler arasındaki diyaloğun azalmasından dolayı alındığını belirtti.
1 Eylül 2023

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi, LGBTİ+ haklarına destek verdikleri ödül konuşmaları nedeniyle sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz'in konserlerini iptal etti. Mabel Matiz, ödülünü Türkiyeli LGBTİ+ bireylere ithaf etmiş, Melike Şahin ise toplumsal özgürlüklerle ilgili umut dolu bir konuşma yapmıştı. Şahin'in bu konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sanatçının konserini iptal etmişti. Ayrıca, benzer bir durum Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış ve Melek Mosso konserini iptal etmeyen AKP'li belediye başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya baskıları sonucu istifa etmişti.
18 Haziran 2023

TRT, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Oscar Ödül Töreni'nin Türkiye yayıncısı olarak listelenmişti. Ancak, 95'inci Oscar Ödül Töreni'nin yayın haklarından son anda vazgeçtiği belirtildi. Resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, bu kararın Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle alındığı iddia edildi.
10 Mart 2023

Komedyen Chris Rock, geçen yıl Oscar Ödül töreninde Will Smith'ten aldığı tokata ilişkin duygularını, Netflix'in ilk canlı şovu olan 'Selective Outrage' programında dile getirdi. Rock, tokadın hala acıttığını ve bu olayla ilgili kendisini 'mağdur' olarak görmediğini belirtti. Ayrıca, Smith ile fiziksel bir kavga etmediğini, Smith'i hayatı boyunca sevdiğini ve desteklediğini ifade etti. Geçen yılki Oscar töreninde Smith, eşi Jada Pinkett'e yapılan bir şaka üzerine Rock'a tokat atmış ve bu olay büyük yankı uyandırmıştı.
5 Mart 2023

Rock'n Roll'un Kralı olarak bilinen Elvis Presley'in kızı Lisa Marie Presley, 54 yaşında Kaliforniya'daki evinde ölü olarak bulundu. Ölüm haberini annesi Priscilla Presley sosyal medya üzerinden duyurdu. Lisa Marie Presley'nin kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi. Presley, son olarak Altın Küre Ödül Töreni'ne katılmıştı ve annesiyle birlikte Austin Butler'ın babasını canlandırdığı rolle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü almasını izlemişti.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim