Abdulkadir Selvi, ABD'nin Ortadoğu sorumlusu Brett McGurk'un PKK'ya Suriye'de özerk bir yönetim kurdurma planını ele alıyor. Selvi, McGurk'un PKK'yı meşrulaştırma çabalarını ve ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) üzerinden yürüttüğü stratejiyi eleştiriyor. Ayrıca, ABD'nin 11 Haziran'da Suriye'nin kuzeyinde PKK kontrolünde bir seçim yapmayı planladığını belirtiyor.
31 Mayıs 2024

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlanması için çatışmalara 'ara verme' çağrısını içeren karar tasarısına ABD tarafından veto geldi. Ayrıntılar henüz belirsiz.
18 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’ye artık insani yardım sağlayamadıklarını açıkladı. İsrail'in Gazze'de su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararının ardından Gazze'de su, elektrik ve yakıt olmadığını belirten Lazzarini, Gazze'ye malzeme tedarik edilmezse UNRWA ve yardım çalışanlarının insani yardım operasyonlarına devam edemeyeceğini ifade etti.
16 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin savaşı hakkında 'Ortadoğu'da uçurumun eşiğindeyiz' değerlendirmesinde bulundu. Guterres, Hamas'a rehineleri koşulsuz bırakma ve İsrail'e Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlama çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze'de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğini belirtti ve BM'nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria'da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini kaydetti.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim