Otomotiv endüstrisi

21 Ağustos 2024 - 20 Eylül 2024

Otomotiv endüstrisi hakkında, 0 olumlu, 3 olumsuz, ve 0 önemli olmak üzere, toplam 3 olay izlendi.

Audi'nin Brüksel fabrikasındaki işçiler, üretimin Meksika'ya kaydırılacağı ve işten çıkarmaların olabileceği gerekçesiyle el koydukları 300 otomobilin anahtarlarını yönetime geri verdi. İşçiler, yönetimle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca bu eylemi gerçekleştirmişti. Audi, anahtarların iade edilmemesi durumunda yasal işlem başlatacağını duyurmuştu. İşçiler tehdit sonrası anahtarları iade etti ve yönetim de hukuki süreç başlatmama kararı aldı.
11 Eylül 2024

Audi, Brüksel'deki fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle üretimi Meksika'ya kaydıracağını duyurmuştu. Bu durum, fabrikada çalışan yaklaşık 3 bin işçiyi ve sendikayı rahatsız etti. İşçiler, yönetimle yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarına el koydu ve lastikleri ateşe verdi. Audi, sendikalara mektup göndererek anahtarların iade edilmemesi halinde yasal işlem başlatacağını bildirdi.
9 Eylül 2024

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Audi fabrikasında işçiler, üretim için model gönderilmemesi nedeniyle işbaşı yapmadı ve tamamlanmış araçların anahtarlarına el koydu. Audi, talebin düşmesi nedeniyle Brüksel fabrikasında yeniden yapılanmaya gideceğini ve üretimi Meksika'ya kaydıracağını duyurmuştu. Bu durum, fabrika çalışanları ve sendikalar arasında rahatsızlık yarattı. İşçiler, 16 Eylül'de de protesto düzenleyecek.
6 Eylül 2024
İşaretlediklerim