Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresinden bilgi aldığını öne sürdü. İnce, Erdoğan'ın danışmanlarına danışma konusunda yaşanan bir tartışmayı örnek vererek, bu bilgileri 'o çevrelerden birisi'nden aldığını belirtti. Ayrıca, siyasette partilerin birbirlerinin yakın çevrelerinden bilgi almasının normal olduğunu ve kendisinin de bu bilgiyi doğru olduğuna inandığı için paylaştığını ifade etti.
13 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye genelinde 1600 kişiyle yapılan bir ankete göre partisinin oy oranının yüzde 8 olduğunu belirtti. Erbakan, bu oranı yeterli bulmadıklarını ve hedeflerinin yüzde 10'un üzeri olduğunu ifade etti. Ayrıca, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oy oranının yüzde 8,5 olduğu iddiası da Aydınlık Gazetesi tarafından öne sürüldü.
14 Ocak 2023
İşaretlediklerim