İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

CHP'den yeniden milletvekili adayı gösterilmeyen Abdüllatif Şener, partisinden istifa ettiğini ve seçimde geçersiz oy kullandığını duyurdu. Halk TV'de katıldığı bir yayında bu bilgileri paylaşan Şener, CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na son dönemlerde sert eleştirilerde bulunmuştu. Şener, CHP'nin ikinci turda kazanma şansı olmadığını düşündüğünü ve bu yüzden ikinci turda geçersiz oy kullandığını ifade etti.
15 Haziran 2023

Memleket Partisi'nin kurucu ve Parti Meclisi üyesi Eşber Atila, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesinin bir görev olduğunu belirterek partisinden istifa ettiğini duyurdu. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Muharrem İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini açıkladı.
30 Mart 2023
İşaretlediklerim