Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Kızılcahamam Seçime Hazırlık Kampı' öncesinde yaptığı açıklamada, partisinin Milli Görüş zihniyetinin iktidara gelmesini hedeflediğini ve bu doğrultuda herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayacaklarını belirtti. Erbakan, diğer siyasi partilere Milli Görüş'ün ekonomi, sosyal ve dış politikadaki temel esaslarına uygun bir deklarasyon oluşturma çağrısında bulundu. Ancak, mevcut şartlarda bu prensipleri benimseyen tek parti olarak gördükleri Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere tek başına gireceğini ifade etti.
7 Ocak 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Radyo Sputnik'te yaptığı açıklamada, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayları arasında isim olarak sadece Mansur Yavaş'a karşı çıktıklarını belirtti. Beştaş, HDP olarak ilkeleri önemsediklerini ve Kürt meselesine yaklaşım, ırkçılığa karşı olma, adil yargılamalar, kadın eşitliği ve özgürlüğü, doğaya yönelik politikalar gibi konuların önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, HDP seçmeninin Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmayacağını ve kendisinin HDP için denklemde olmadığını ifade etti.
7 Ocak 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifa ettikten sonra partiyi eleştiren açıklamalar yapmıştı. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Aslı Baykal'ın AKP'ye geçiş yapabileceğine dair iddialarda bulundu. Ancak Aslı Baykal, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a, babası Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde adaylık konusunun gündeme gelmediğini iletti. Odatv'ye konuşan Baykal, milletvekili adaylığı için AK Parti dahil birçok seçeneğin mümkün olduğunu ve Zafer Partisi'ne de girebileceğini söyledi.
5 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 'altılı masa' toplantısında, ortak aday konusunun ele alınacağını ifade etti. Karamollaoğlu, adayın altılı masadan biri de olabileceğini veya dışarıdan biri olabileceğini, önemli olanın seçilme şansı yüksek bir aday olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çoklu aday ihtimaline sıcak bakmadığını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık şansını anketlere dayanarak yüksek gördüğünü belirtti.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim