Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin Meclis'te ortak grup kurma iddiaları üzerine DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu bir açıklama yaptı. Yeneroğlu, Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, ortak grup kurmanın üç partiye zarar vereceğini düşündüklerini ve bu nedenle böyle bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti. Bu açıklama, daha önce üç partinin grup kurma kararı aldığı yönündeki iddiaları yalanlamış oldu.
23 Haziran 2023

Anayasa Mahkemesi, dokuz siyasi partinin 2018 ve 2019 yıllarına ait mali denetimlerini inceledi ve bu partilerin hesaplarının mevcut bilgi ve belgelere göre doğru ve yasalara uygun olduğuna karar verdi. Ancak, Türkiye Komünist Hareketi Partisi'nin beş il teşkilatı hakkında eksik bilgi verilmesi nedeniyle parti sorumluları hakkında Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.
22 Haziran 2023

CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri, Meclis başkanı seçimlerinde kendi adaylarını çıkardılar ve CHP'nin adayına oy vermediler. Bu durum, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından 'siyasi nezaketsizlik' olarak değerlendirildi. Erol, partisinin bu 'devşirme siyasetini' bırakması gerektiğini belirtti. Seçimlerde AKP ve MHP'nin adayı Numan Kurtulmuş başkan seçilirken, CHP'nin adayı Tekin Bingöl ise sadece Demokrat Parti'nin desteğiyle 131 oy aldı.
8 Haziran 2023

TBMM başkanlık seçimi için Cumhur İttifakı ortak aday olarak Numan Kurtulmuş'u gösterirken, Millet İttifakı ve diğer partiler kendi adaylarını belirledi. Gizli oylama ile yapılacak seçimde ilk iki turda 400, üçüncü turda ise 301 oy gerekiyor. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday arasında dördüncü tur yapılacak. Seçilen Meclis başkanının ardından bir hafta sonra TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek.
7 Haziran 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adaylığı konusunda ortak bir aday üzerinde anlaşmaya vardı. İki parti tarafından yapılan istişareler sonucunda, Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı ÖZBUDUN ortak aday olarak belirlendi. Saadet Partisi bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Haziran 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma çalışmalarına ilişkin çıkan haberler üzerine bir açıklama yaparak, yetkili kurullarının herhangi bir somut formül üzerinde anlaşmaya vardığına dair bir durum olmadığını belirtti. İki partinin birleşerek Meclis'te grup kurma sayısı olan 20'ye ulaşmaya çalıştığı ve eş başkanlık formülünün de gündemde olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. DEVA Partisi'nin açıklamasında, TBMM'de grup kurma ve ilgili diğer konuların partinin yetkili organlarında değerlendirileceği ifade edildi.
6 Haziran 2023

Eski İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli, Yeşil Sol Parti'nin Erzurum'dan milletvekili çıkarmasını eleştirdi ve bu durumu Erzurum ve Türkiye için bir travma olarak nitelendirdi. Yeşil Sol Partili Meral Danış Beştaş ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erzurum halkının Yeşil Sol Parti'den iradesini ortaya koyduğunu belirtti ve Cinisli'ye demokrasi ve halk iradesi konusunda öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Beştaş, Erzurum halkının sesi olacaklarını ve onların teveccühüne layık olmaya çalışacaklarını söyledi.
5 Haziran 2023

Eski HDP eş genel başkanı ve Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın aktif politikayı bırakma açıklamasına ilişkin, Demirtaş'ın siyaseti bırakmak istese bile ne kendilerinin ne de siyasetin onu bırakmayacağını belirtti. Demirtaş, partisinin oy oranındaki gerilemeye dair eleştirilerde bulunmuş ve aktif politikayı bıraktığını duyurmuştu. Temelli, Demirtaş'ın bu kararını anlık bir duygu haliyle verdiğini ve beraber siyaset yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
31 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine önem vermediklerini, önemli olanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun topluma verdiği sözler olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin merkez yürütme kurulları, Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldı. Buldan, seçimde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bir tercih yapılması gerektiğini ve HDP'nin tercihinin Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirdi.
26 Mayıs 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Meclis'te grup kurmak için işbirliği yapmalarının zorunlu olduğunu ifade etti. Seçimlerde CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10'ar, Demokrat Parti ise üç milletvekili çıkardı. Bu partilerin CHP'den ayrı grup kurabilmeleri için gereken 20 milletvekili sayısına ulaşmaları gerekiyor. DEVA Partisi'nin, grup kurabilmek için CHP'den beş vekil daha talep etmeye hazırlandığı bildirildi.
26 Mayıs 2023

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, DEVA Partisi'nin Meclis'te grup kurabilmek için CHP'den beş vekil daha istemeye hazırlandığını yazdı. Ancak DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bu iddiayı yalanlayarak, partinin tek motivasyonunun Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçtirmek olduğunu ve böyle bir taleplerinin olmadığını belirtti. Millet İttifakı çatısı altında seçimlere katılan CHP, DEVA Partisi'ne 25 kontenjan tanımış ve DEVA Partisi seçimlerde 15 milletvekili çıkarmıştı.
26 Mayıs 2023

Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlamasına karşılık, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde MİT mensuplarını İmralı'ya ve Oslo'ya gönderdiğini belirten eski açıklamalarını içeren bir video yayınladı. Videoda Erdoğan'ın, gerekli gördüğünde bu tür görüşmeleri yapmaya devam edeceğini ifade ettiği sözleri yer alıyor. Saadet Partisi, videoyu sosyal medya üzerinden 'İmralı'yla dirsek temasında olanları unutma!' notuyla paylaştı.
25 Mayıs 2023

Batman'dan AKP listesinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, milletvekili yemin metninin doğru olmadığını ifade etti. Ramanlı, yemin metninin ideolojik olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini belirtti. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ramanlı'nın bu sözlerini Twitter üzerinden paylaşarak, bu durumun tehlikesine dikkat çekti ve Ramanlı'nın ifadelerini kabul etmediklerini belirtti.
25 Mayıs 2023

Yeşil Sol Parti tarafından İstanbul 3. Bölge'den milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen oyuncu Kerem Fırtına, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini devam ettireceğini belirtti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardından HDP/Yeşil Sol'un tutumu merak konusu olmuştu. Fırtına, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan ve ekibine karşı Kılıçdaroğlu ve kabinesiyle mücadele etmeyi tercih ettiğini ve Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı görevine talip olduğunu ancak bu konunun hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele olmadığını ifade etti. Özdağ, kararın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masa partileri tarafından verileceğini söyledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile yaptığı görüşmede bakanlık konusunun gündeme gelmediğini açıkladı.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlı videoyu gerçekmiş gibi anlatmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne 'Montajcı sahtekarlarla helalleşmeyeceğiz' yazılı siyah çelenk bırakarak, Erdoğan ve AKP'yi montaj videolarla algı yönetimi yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu da daha önce Erdoğan'ı 'Montajcı sahtekar' olarak nitelendirmişti.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Sinan Oğan'ı destekleyen Zafer Partisi, ittifakın dağıldığını duyurdu. Adalet Partisi ikinci turda Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kimi destekleyeceği merak konusuydu. Özdağ'ın bu konudaki tutumunu açıklayacağı basın toplantısı, planlanan 11:00 saati yerine 13:00'e ertelendi.
23 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını şaşırtıcı bulmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu. Oğan'ın kararı sonrası, ilk turda ona oy veren seçmenlerin ikinci turda kime oy verecekleri belirsizliğini koruyor. Adalet Partisi'nin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması ve Zafer Partisi'nin de benzer bir eğilim içinde olması dikkat çekiyor.
23 Mayıs 2023
İşaretlediklerim