2019 yılında Ankara'nın Çubuk ilçesinde CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi davasında yeniden karar verildi. Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin önünde 'Yakın o evi' diye bağıran Sevim Gölyeri'ye beş yıl 10 ay hapis cezası verildi. Davada toplam 48 kişi yargılanırken, cezaları kesinleşen 20 sanık yeniden yargılanmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, kararı İstinaf'a taşıyacaklarını açıkladı.
27 Eylül 2024

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada, mahkeme başkanı, DEM Parti milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu sosyal medyada yargılamayı eleştirdiği gerekçesiyle duruşma salonundan çıkardı. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, lise öğrencilerinin sıradan faaliyetlerinin suç olarak nitelendirildiğini eleştirmişti. Mahkeme başkanının bu eleştirilerden rahatsız olduğu ve Gergerlioğlu'nu salondan çıkardığı belirtildi. Gergerlioğlu, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve konuyu Adalet Bakan Yardımcısı'na ilettiğini açıkladı.
24 Eylül 2024

Şırnak'ın Kaymakamçeşme köyünde üzüm hasadı yapan Acet, Erdoğan ve Beldek aileleri, sağanak yağıştan korunmak için bir ağacın altına sığındı. Ancak ağacın yanına yıldırım düşmesi sonucu üçü ağır olmak üzere sekiz kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lale ve Leyla Erdoğan ile Ramazan Acet'in sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.
21 Eylül 2024

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, tarihi Ramazan Tabyası'nı atla ziyaret etti ve tabyanın alt kısmında yer alan ay yıldız görseliyle 'önce vatan' yazısının solan yerlerini boyadı. Çiçek, tabyanın kentin tarihi ve turizmi açısından önemine dikkat çekti. Valiye incelemesinde Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, AKP İl Başkanı Ersin Yılmaz, MHP İl Başkanı Turgay Mert ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede eşlik etti.
16 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim