ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en zengin futbol kulüplerinin listesini yayımladı. Listenin başında 6,07 milyar dolar değerle Real Madrid yer alırken, Manchester United 6 milyar dolarla ikinci, Barcelona ise 5,51 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor. İlk onda altı İngiliz, iki İspanyol, bir Fransız ve bir Alman kulübü yer almakta.
31 Mayıs 2023

Real Madrid'den ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmayan Zinedine Zidane, Suudi Arabistan milli takımının teknik direktörlüğü için yapılan 150 milyon avroluk (yaklaşık 3 milyar 216 milyon TL) iki yıllık teklifi reddetti. Zidane, kulüplerden gelen diğer teklifleri de geri çevirerek, asıl hedefinin Fransa milli takımını çalıştırmak olduğunu belirtti. Didier Deschamps'ın Dünya Kupası sonrası Fransa milli takımından ayrılacağı yönünde iddialar bulunuyor.
26 Mayıs 2023

Valencia-Real Madrid maçında Valencia taraftarlarının Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius'a ırkçı hakaretlerde bulunması üzerine, Valencia kulübüne beş maç seyircisiz oynama cezası verildi. Ayrıca, Vinicius'un maçın 90+7. dakikasında gördüğü kırmızı kart iptal edildi. Irkçılık olayı, futbol ve siyaset dünyasından birçok önemli isim tarafından kınandı ve İspanyol polisi, hakarette bulunan üç taraftarı gözaltına aldı ancak henüz dava açılmadı.
24 Mayıs 2023

İngiltere'nin Manchester City takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Manchester City, İstanbul'da oynanacak finalde İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak. İlk maçta 1-1 berabere kalan iki takım arasındaki bu maç, Manchester City'nin ev sahipliğinde Etihad Stadı'nda oynandı. Manchester City, 2021'den sonra turnuvada ikinci kez finale yükselmiş oldu.
18 Mayıs 2023

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları giymiş olan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Kariyeri boyunca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de forma giyen Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. Mesut Özil, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı unutulmaz anlar ve duygular için teşekkürlerini iletti ve ailesiyle geçireceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
22 Mart 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek ve yarı final kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Çeyrek final maçları 11-12 Nisan'da, rövanşları ise 18-19 Nisan'da oynanacak. Yarı finaller 9-10 ve 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Eşleşmeler arasında Real Madrid - Chelsea ve Manchester City - Bayern Münih gibi dikkat çekici maçlar bulunuyor.
17 Mart 2023

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim