Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Binance, daha önce Hollanda pazarından çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Şimdi ise Fransa'da kara para aklama iddiaları nedeniyle soruşturma altında. Fransız basını, şirketin para aklamaya karşı yeterli önlemleri alıp almadığını araştırdığını bildiriyor. Binance, Fransız yetkililerin ofis ziyareti gerçekleştirdiğini ve soruşturma sürecinde iş birliği yaptıklarını açıkladı.
18 Haziran 2023

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollanda'daki düzenleyici gereklilikleri karşılayamadığı için bu ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Hollanda'da ikamet eden yeni kullanıcılar artık kabul edilmeyecek ve mevcut kullanıcılar sadece yatırımlarını çekebilecekler. Binance, Hollanda'da kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kayıt sürecindeydi ancak başarılı olamadı. Hollanda Merkez Bankası, 2022'de Binance'a kayıt olmadan işlem yapması nedeniyle 3.325 milyon avro ceza kesmişti.
17 Haziran 2023

Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarında spekülatif artış veya arz kısıtlaması olup olmadığını belirlemek için ön araştırma başlattı. Kurum uzmanları, büyük besiciler ve kırmızı et alım-satım merkezlerinde incelemeler yapıyor. Ayrıca sektör paydaşlarından ve ilgili regülasyon kuruluşlarından bilgi toplanıyor. Ön araştırma sonucunda Rekabet Kurumu, soruşturma açılması yönünde karar verecek. Et fiyatlarının son iki ayda yüzde 50 arttığı ve Kasaplar Odası'nın yetkilileri önlem almaya çağırdığı belirtiliyor.
16 Nisan 2023
İşaretlediklerim