Rekabet Kurulu, İsveçli çokuluslu şirket Tetra Pak'a 130,9 milyon lira idari para cezası verdi. Ceza, Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Tetra Laval Holding ve Finance SA'ya (TLHF) verildi. Şirketin aseptik sıvı gıda karton ambalaj dolum makinesi ve aseptik sıvı gıda karton ambalaj üretimi ve satışı pazarlarında hakim durumda olduğu belirtildi. Kurul, şirketin 3D aseptik prizma şekil marka ve tasarım başvurularıyla hakim durumunu kötüye kullanarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine karar verdi.
19 Ağustos 2024

Rekabet Kurumu, Seher Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ (İçim Süt markası) ve Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürüttüğü soruşturmayı, şirketlerin sunmuş olduğu uzlaşma metinlerinin kabul edilmesiyle sonlandırdı. Soruşturma, şirketlerin 'alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek' suretiyle rekabet kanununu ihlal edip etmediğini tespit etmeye yönelikti. Seher Gıda'ya 173 milyon 784 bin 318 lira, Meysu Gıda'ya ise 5 milyon 682 bin 68 lira idari para cezası verildi.
8 Aralık 2023

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın dijital reklamcılık sektöründeki hakimiyetinin rekabete zarar verdiği gerekçesiyle şirkete karşı antitröst davası açtı. Kaliforniya, Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee ve Virginia eyaletlerinin başsavcıları da bu davaya dahil oldu. Google, dijital reklam teknolojileri üzerindeki hakimiyetini korumak için rekabete aykırı yöntemler kullanmakla suçlanıyor. Adalet Bakanlığı ve eyalet başsavcıları, dijital reklam pazarında rekabeti yeniden sağlamayı hedefliyor.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim