Türk Tabipleri Birliği (TTB), grip, Covid-19 ve diğer mevsimsel virüslerden kaynaklanan salgının toplum ve sağlık çalışanları üzerindeki etkilerini dile getirdi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, salgının ölüm oranlarını artırdığını ve aşılarla ilgili ciddi sorunlar yaşandığını ifade etti. İstanbul'da günlük fazladan ölüm sayısının 58'e ulaştığı belirtildi. TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, salgının yayılmasında tedbir alınmamasının etkili olduğunu ve sağlık çalışanlarının zor koşullarda çalıştığını söyledi. Ayrıca, deprem bölgesindeki kötü yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle sorunun daha da büyüdüğüne dikkat çekildi.
10 Ocak 2024

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da bu yıl kolera salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 94'e çıktı. Ülkenin 23 eyaletinde son bir ayda 201 yeni kolera vakası kaydedildi. Ocak ayından bu yana ülkede toplamda 2 bin 860 kolera vakası görüldü. Nijerya'da temiz su yetersizliği ve etkin tıbbi müdahale yapılamaması hastalık ve ölüm riskini artırıyor.
25 Eylül 2023

Polonya'nın Rzeszow kentinde lejyonella bakterisi sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Rzeszow Sağlık Müfettişliği Başkanı Jaromir Slaczka, ölen 16 kişinin tamamının zaten başka tıbbi rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Salgından bu yana ülke genelinde en az 155 kişi enfekte oldu ve hastaneye kaldırıldı. Lejyoner hastalığı, tedavi edilmediğinde solunum ve çoklu organ yetmezliğine yol açabilir.
30 Ağustos 2023

Türkiye'de 2023 yılının ilk beş ayında görülen kızamık vaka sayısı 2 bin 51 oldu. Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuyla paylaşmadığı ancak Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdiği rakamlara göre, vaka sayısı sürekli artıyor. Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak, Türkiye'de kızamık salgını yaşandığını ve bunun aşısız ve eksik aşılıların salgını olduğunu belirtti. Pandemi ve deprem nedeniyle aşılama oranlarında düşüş yaşandığı ve bu durumun kızamık vakalarındaki artışa zemin hazırladığı ifade edildi.
20 Temmuz 2023
İşaretlediklerim