Fransa'da emekli bir çift, yazlık evlerindeki eşyaları satması için bir tüccarla anlaştı. Tüccar, çiftin atalarından kalan ve Gabon'un koloni valisi Rene-Victor Fournier'e ait olduğu belirtilen bir tahta maskeyi 150 avroya satın aldı. Maske daha sonra bir müzayedede 4,2 milyon avroya satıldı. Çift, tüccarın kendilerini yanılttığını iddia ederek dava açtı, ancak mahkeme tüccarın lehine karar verdi. Ayrıca, Gabon hükümetinin maskenin ülkeye iadesi talebi de mahkeme tarafından reddedildi.
19 Aralık 2023

Kütahya'nın Aizanoi Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları sırasında, Afrodit ve Dionysos'a ait yeni heykel başları keşfedildi. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentteki kazılar Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından yürütülüyor. Kazı başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, bu sezon 100'ü aşkın heykel parçası bulduklarını ve bunlardan ikisinin Afrodit, üçünün ise Dionysos'a ait olduğunu belirtti. Heykellerin gövdeleri de birçok parça halinde bulunmuş durumda.
10 Aralık 2023

İstanbul Modern, 17 Ekim'de başlayacak olan sonbahar dönemi için 'Modernite ve Modern Sanatın Tarihi' adlı yeni bir seminer programı düzenliyor. Program, katılımcılara sanat tarihine dair temel bilgiler sunmayı ve sanatı yorumlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ayrıca Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Hikaye ve Roman Atölyesi, Günümüz Sanatı ve Yapay Zeka semineri ve Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri de düzenlenecek.
15 Ekim 2023
İşaretlediklerim