Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO müttefikleri tarafından bir sonraki genel sekreter olarak seçildi. Jens Stoltenberg, Rutte'yi 'gerçek Transatlantikçi, güçlü lider ve uzlaşı kurucu' olarak övdü. Rutte'nin atanması, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in yarıştan çekilmesinin ardından resmileşti. Türkiye, nisan ayında Rutte'yi desteklediğini açıklamıştı.
26 Haziran 2024

Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi, 2020'den bu yana Türkiye'ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Özellikle İzmir'e gönderilmek istenirken yakalanan 4.9 ton kokain dikkat çekti. Mehmet Altan, bu olayların Türkiye'deki siyasi çalkantılarla bağlantılı olduğunu ve 'Vatan, Millet, Sakarya' edebiyatı yaparak toplumu şiddetle esir almak isteyenlerin arkasında uyuşturucu izlerinin bulunduğunu belirtti. Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu'na göre, Türkiye'de faaliyet gösteren mafya tarzı grupların hükümetle yakın ilişkiler geliştirdiği ve bu sayede koruma sağladıkları bildirilmektedir.
24 Haziran 2024

Irak Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içinde yer alan ve çoğunluğu Ezidilerden oluşan 23 kampın 30 Temmuz'a kadar kapatılmasına karar verdi. Kamplarda kalan yaklaşık 155 bin kişi, 2014'te IŞİD teröründen kaçan yerinden edilmiş insanlardan oluşuyor. Göç ve Yerinden Edilme Bakanlığı, her aileye yeniden yerleşim masrafları için 4 milyon Irak dinarı vereceğini duyurdu. Ancak kampta yaşayanlar, verilen paranın yetersiz olduğunu ve evlerine dönmenin güvenli olmadığını belirtiyor.
21 Haziran 2024

Alman silah üreticisi Rheinmetall, Alman ordusundan 8,5 milyar avroluk bir sipariş aldığını açıkladı. Bu sipariş, şirket tarihindeki en büyük sipariş olarak kaydedildi. Siparişin amacı, Bundeswehr ve müttefiklerinin stoklarını yenilemek ve Ukrayna'ya savunma kampanyasında destek sağlamak olarak belirtildi. Teslimatın gelecek yıl başlaması planlanıyor ve şirket, 2026 yılı için 13-14 milyar avro satış geliri hedefliyor.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim