Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu, 'yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen dolandırıcılık olayında 24 kişiye karşı 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanıyor. İddianamede, Ateş ve Aydoğdu'nun her bir mağdur için üç yıldan on yıla, toplamda 72 yıldan 240 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu mağdurlar, şüphelilerin dolandırıcılık suçunu iştirak halinde işlediklerini iddia ediyor. Hakan Ateş ise suçlamaları reddederek, olaydan haberdar olduktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtiyor.
19 Kasım 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla yargılandığı davada suçlamaları reddetti. Erzan, müştekilerin kendisinden fazla para aldığını ve finansal okuryazarlıklarının olduğunu belirterek, dolandırıcılık yapmadığını savundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da katıldığı davada, Erzan, tefecilere ipotek verdiğini ve müştekilere geri ödeme yaptığını iddia etti. Dava İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.
15 Kasım 2024

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklu yargılandığı davada, mağdurları tefecilikle suçlayan 27 sayfalık bir mektup yazdı. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. Mektubunda, bazı müştekilerin paralarını çoğaltmak için kendisine geldiğini ve zorla para aldıklarını iddia etti. Erzan, mağdur olduğunu söyleyen herkesin tefecilik iradesiyle hareket ettiğini öne sürdü.
14 Kasım 2024

Denizli'de Ertuğrul S. ve Volkan Ç. isimli iki kişi, Dubai merkezli bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia ederek 200 milyon avroluk bir ponzi dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. Ponzi şemasıyla yatırımcılara yüksek kar vaadinde bulunarak Türkiye, Fransa, Belçika, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçilerden para topladıkları öne sürüldü. Denizli Valiliği, altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olay, Seçil Erzan davasına benzetilerek dikkat çekti.
7 Ekim 2024

Seçil Erzan'ın yargılandığı dolandırıcılık davasında, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani'yi yüksek karlı gizli bir fona para yatırmaya ikna ettiği iddiasıyla iki dava daha ana dosyayla birleştirildi. Erzan, Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise iki milyon dolar alıp geri vermediği suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Mahkeme, davalar arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirme kararı aldı. İddianamede, Erzan'ın nitelikli dolandırıcılık suçundan altı yıldan 20 yıla kadar hapsi istenirken, Aslan ve Haghani'nin tefecilik suçundan cezalandırılması talep ediliyor.
4 Ekim 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Mahkemede, Fatih Terim’in kendisine elden verdiği 700 bin doları faiziyle iade ettiğini belirtti. Duruşmada, Terim’in avukatı ve diğer müştekilerin avukatları da yer aldı.
20 Eylül 2024

Seçil Erzan’ın avukatı, Fatih Terim’in Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde müşteki olarak verdiği ifadenin usule aykırı alındığını iddia etti. Erzan, Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinde nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, ifadesinde Erzan ve Rüya Sağır’ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasına rızasının olmadığını belirtti. Avukat, Terim’in ifadesinin tarafların katılımına açık belirlenmiş bir tarihte yeniden alınmasını talep etti.
22 Ağustos 2024

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve yedi kişinin yargılandığı dolandırıcılık davasında müşteki sıfatıyla ifade verdi. Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle onlarca müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.
20 Ağustos 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla 10 yıla kadar, Erkasap ise 30 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. İddianamede, Erzan’ın Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırdığı belirtiliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erzan’ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.
26 Temmuz 2024

Dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma, İstanbul Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturma kapsamında, Erzan'ın rahat ve özgür olduğu, istediği zaman istediği kişiyle iletişim kurabildiği tespit edildi. Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.
6 Temmuz 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Olay yerine çağrılan midibüsle Seçil Erzan adliyeye sevk edildi. Kazanın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz bilgi verilmedi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında, beş müştekinin şikayetleri temelinde iki yeni iddianame daha hazırlandı. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilen bu iddianamelerde, Erzan'ın müştekileri yüksek kar getireceği vaadiyle kendi yönettiği gizli fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar alındığı, ancak sadece 1 milyon 550 bin liranın müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Erzan'ın toplam hapis cezası talebi bu yeni iddianamelerle 275 yıla yükseldi.
3 Mayıs 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasında, sanıklar Seçil Erzan ve Nazlı Can'ın telefonlarına ilişkin yeni bilirkişi raporları dosyaya eklendi. Raporda, müşteki Arda Turan ile sanık Erzan arasındaki mesajlaşmalar ve sanık Can'ın mesajları yer alıyor. İddianamede, sanık Erzan'ın banka müdürü olarak çalıştığı sırada müştekileri yüksek kar vaadiyle kandırdığı ve sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor.
23 Ocak 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan ve altı işbirlikçisi, Galatasaray camiasından tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu onlarca banka müşterisini yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Erzan, 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanırken, diğer altı şüpheli için de üç yıldan 85 yıla kadar hapis isteniyor. İkinci duruşmada Erzan, MASAK'ın herkesin hesabını incelemesini talep etti ve suçlamaları reddetti. Duruşmaya bazı tanınmış isimler katılmazken, Erzan'ın savunması ve gözyaşları dikkat çekti.
12 Ocak 2024

Teknik direktör Fatih Terim'in banka hesapları, 'Seçil Erzan' soruşturması kapsamında değil, Terim'in müşteki sıfatıyla yaptığı başvuru sonucunda inceleniyor. Erzan ve altı işbirlikçisi, bir fon üzerinden yüksek getiri vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Terim, bu davanın müştekileri arasında yer almıyor. Erzan, ifadelerinde Terim'i referans gösterdiğini belirtse de Terim'in fona para yatırdığına dair bir ifade kullanmadı. İddianamede, Erzan'ın dolandırıcılık yaparak kişileri kandırdığı belirtiliyor.
15 Aralık 2023

Eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın yürüttüğü dolandırıcılık olayında 3-3,5 milyon dolar kaybetti. Erzan, yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı ve şu anda altı işbirlikçisiyle birlikte tutuklu yargılanıyor. Terim'in avukatı Tufan Karatş, müvekkilinin Erzan'a fon adı altında para vermediğini, tüm yatırımların banka hesapları üzerinden yapıldığını ve hesapta olması gereken paranın kayıp olduğunu belirtti. Terim'in ismi ve ilişkileri, dolandırıcılık olayında ön plana çıkarılmış ve mağdurlara 'Fatih Terim fonu' adı altında pazarlanmış.
1 Aralık 2023
İşaretlediklerim