Bartın Irmağı'nın Kemerköprü mevkisinde ölü balıkların görülmesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlık ekipleri, bölgeden aldıkları numuneleri laboratuvara gönderdi. Bartın Belediyesi, ırmaktaki oksijen seviyesini artırmak amacıyla temiz su saldı. Bu olay, Türkiye'deki diğer su kirliliği vakalarıyla benzerlik gösteriyor.
27 Eylül 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin arıtılamayacağını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, körfezdeki kirlilik ve balık ölümleri üzerine inceleme başlattı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı arıtma tesislerinin standartların üzerinde kirli su deşarj ettiğini tespit etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 1 milyon 858 bin 610 lira ceza kesildi. Tugay, körfezdeki kirlilik sorununu bir veya bir buçuk yıl içinde çözeceklerini ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
27 Eylül 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira idari para cezası verdi. Soğuksu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, belediyeye ait çöp araçlarının evsel atıkları dere kenarına döküp toprakla kapatmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için belediyeyi uyardı.
25 Eylül 2024

Trabzon'da CHP'li Ortahisar belediyesine, Çukurçayır Mısırlı Mahallesi'nde yaklaşık 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle 2,6 milyon lira ceza kesildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi çöplerin toplanarak atık tesisine gönderilmesi konusunda uyarmış ve Çevre Kanunu'na istinaden idari ceza uygulamıştır. Bakanlık, çevreyi kirleten ve toplum sağlığını tehdit eden uygulamalara izin vermeyeceğini belirtmiştir.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim