İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Boğaziçi Üniversitesi Yayım İşleri Şube Müdürlüğü'ne atanan Osman Baran Kaplan, birim personeli hakkında kişisel veriler ve yorumlar içeren notlar aldı ve bu bilgileri içeren bir dosyayı birim çalışanlarına e-posta yoluyla gönderdi. Notlarda, Eğitim-Sen üyesi olanlar ve 'verimli çalışmayanlar' özellikle belirtildi. Ayrıca, okul yönetiminin Eğitim-Sen üyesi personeli Eğitim-Bir-Sen'e geçmeye zorladığı ve diğer sendikalara üye olanları da bu sendikaya geçmeye teşvik ettiği iddia ediliyor.
13 Kasım 2023

İstanbul Esenyurt'taki Trendyol Express Dağıtım Merkezi'nde sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarılan işçiler, Trendyol'u boykot kampanyası başlattı. 'Ahlaksız' olmakla suçlanarak tazminatsız olarak işten atılan işçilerin direnişi 28'inci gününde devam ediyor. Boykot çağrısına sanatçılar ve yurttaşlar da katıldı ve sosyal medyada '#TrendyolBoykot' etiketiyle iptal edilen üyelikler paylaşıldı.
24 Eylül 2023

DİSK'e bağlı Sosyal İş Sendikası, Uluslararası Af Örgütü'nün toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin karşılıklı anlaşma ile sonlandığı yönündeki açıklamasını reddetti. Sendika, Af Örgütü'nün belirlenen 60 günlük süre sonunda anlaşma sağlanamazsa müzakereleri sonlandırma kararının gerekçesini açıklamadığını ve tek taraflı olarak görüşmeleri bitirdiğini belirtti. Sendika, Af Örgütü yöneticilerini açıklamalardan kaçınmaya ve müzakerelerin devamına davet etti, sendikal hakların insan hakları olduğunu vurguladı.
8 Haziran 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde, işçilerin sendikal haklarına yapılan müdahalelere karşı Bağımsız Maden İş Sendikası üyeleri maden önünde eylem düzenledi. Eyleme katılan Sendika Başkanı Gökay Çakır ve sendika yöneticileri, jandarma tarafından gözaltına alındı. Sendika, sosyal medya üzerinden gözaltına alınan yöneticilerin kelepçeli fotoğraflarını paylaşarak, sendikal ayrımcılığa ve sarı sendika korumacılığına karşı olduklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposunda, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için Kod-46 ile işten çıkarılan 13 işçi, DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası öncülüğünde eylem başlattı. 19 gün süren eylem, işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle sona erdi. İşçiler ve firma yetkilileri arasında imzalanan protokolle, işçilerin talepleri kabul edildiği duyuruldu.
29 Ocak 2023
İşaretlediklerim