Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Haziran 2024 için dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 18 bin 978 lira, yoksulluk sınırını ise 61 bin 820 lira olarak hesapladı. Açlık sınırı, mevcut asgari ücreti 1976 lira aşmış durumda. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 24 bin 614 lira olarak belirlendi. Bu veriler, asgari ücretin yetersizliğini ve yaşam maliyetlerinin yüksekliğini gözler önüne seriyor.
1 Temmuz 2024

Temmuz ayında memur ve memur emeklileri için maaş zamları yapılacak, ancak bu zamlar resmi enflasyonun yaklaşık 5,5 puan altında kalacak. Bu durum, toplu sözleşmedeki hatalı zam formülü nedeniyle memurların ve emeklilerin büyük kayıplar yaşamasına neden olacak. Memur-Sen'in bu duruma sessiz kalması eleştiriliyor. 2024 ve 2025 yıllarında memurların birikimli kaybının 72 bin TL'yi aşacağı belirtiliyor.
1 Temmuz 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenler ve sendikalarla yapılan görüşmelerin kısa sürdüğü iddialarına yanıt verdi. Tekin, öğretmenlerle sürekli görüştüklerini ve problemlerinin çözümü için adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin taban maaş taleplerinin sosyal medya üzerinden tartışılmaması gerektiğini vurguladı. Öğretmenler ise Meclis Parkı'nda 32 gündür oturma eylemi yaparak taban maaş talep ediyor.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim