Şeref Oğuz, Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıyı çekebilmesi için önce içerdeki yatırımcıyı ikna etmesi gerektiğini vurguluyor. Oğuz, yerli yatırımcıların enflasyon, maliyetler, belirsizlik ve ani regülasyonlar gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Ayrıca, vergi reformu paketine hükümetten yeterli destek gelmediğini ve yabancı yatırımcıların bu durumu fark ettiğini ifade ediyor. Yabancı yatırımcıların sürprizleri sevmediğini, politik istikrarsızlıktan hoşlanmadığını ve hukuksuzluk ile ayrımcılıktan kaçındığını belirtiyor.
25 Haziran 2024

Şeref Oğuz, hükümetin dar gelirli kesimden vergi alarak bütçe açığını kapatma çabalarını eleştirdi. Oğuz, zenginlerden vergi alınmadığını ve devletin gereksiz harcamalarına devam ettiğini belirtti. Ayrıca, tasarruf paketlerinin etkisiz kaldığını ve kamu harcamalarının arttığını vurguladı. Oğuz, bütçe açığının kayıt dışı ekonomiden elde edilecek gelirlerle kapatılması gerektiğini savundu.
24 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs 2024'te Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesinin 219 milyar 409 milyon lira fazla verdiğini açıkladı. Bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 83,3 artarak 1 trilyon 7 milyar 136 milyon liraya, bütçe giderleri ise yüzde 83 artışla 787 milyar 728 milyon liraya ulaştı. Ocak-Mayıs döneminde ise bütçe gelirleri yüzde 101 artarak 3 trilyon 240 milyar 147 milyon liraya çıkarken, bütçe giderleri yüzde 97,9 artarak 3 trilyon 712 milyar 50 milyon lira oldu. Bu dönemde merkezi yönetim bütçesi 471 milyar 903 milyon lira açık verdi.
20 Haziran 2024

Şeref Oğuz, bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte Türkiye'deki ekonomik krizin devam ettiğini vurguluyor. Hükümetin aynı politikaları sürdürdüğünü ve bütçenin hala boş olduğunu belirtiyor. Anadolu ve Trakya'da yapılan gezilerde halkın krizi yönetmeye çalıştığını ancak belirsizlikten şikayetçi olduğunu ifade ediyor. Enflasyon, kur, faiz, döviz, ihracat, ithalat, bütçe açığı ve işsizlik gibi sorunların bayram sonrası da devam edeceğini hatırlatıyor.
20 Haziran 2024

Şeref Oğuz, seçimlerin üzerinden 100 gün geçmesine rağmen ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede yetersiz kaldığını ve sadece söylemde kaldığını belirtiyor. Oğuz, popülist politikaların ve seçim ekonomisinin gereksiz olduğu bir dönemde bile ekonomik sorunlara çözüm bulunmadığını vurguluyor. Ayrıca, özel sektördeki 'bekle-gör' psikolojisinin de ekonomik durgunluğa katkıda bulunduğunu ifade ediyor.
10 Haziran 2024

Şeref Oğuz, konkordato başvurularının artışının ekonomide ciddi endişelere yol açtığını belirtiyor. İlk 5 ayda 500'e dayanan konkordato sayısının, ekonomideki yavaşlama, maliyet artışı ve finansmana erişimdeki sorunlarla ilişkili olduğu ifade ediliyor. Hileli konkordato başvurularının yaygın olduğu ve bu durumun zincirleme iflasları tetikleyebileceği vurgulanıyor. Ekonomi yönetiminin hızlı ve adil olması gerektiği belirtiliyor.
5 Haziran 2024
İşaretlediklerim