Fransız yargısı, Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi 12 ayrı suçtan sorgulandığını bildirdi. Durov, 24 Ağustos'ta Le Bourget Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve gözaltı süresi iki gün uzatılmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Durov’un gözaltına alınmasının siyasi bir karar olmadığını ve adli soruşturmanın bir parçası olduğunu belirtti. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığı için suç örgütleri tarafından da tercih ediliyor.
27 Ağustos 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Telegram CEO'su Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Durov, Le Bourget Havalimanı'nda özel jetinden inerken gözaltına alınmış ve gözaltı süresi iki gün uzatılmıştı. Macron, bu kararın devam eden bir adli soruşturmanın parçası olduğunu ve yargıçlar tarafından alındığını vurguladı. Telegram, gizlilik sağlayan şifreli konuşma hizmeti nedeniyle birçok ülkede yasaklanmış veya kısıtlanmış durumda.
26 Ağustos 2024

Fransız yargısı, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un gözaltı süresini 48 saat uzatma kararı aldı. Durov, Le Bourget Havalimanı’nda özel jetinden inerken gözaltına alınmıştı. Kremlin, Durov’un neyle suçlandığını bilmediklerini belirtti. Telegram, gizlilik sağlayan şifreli konuşma hizmetiyle bilinirken, birçok ülkede aşırı siyasi hareketler için bir sığınak olarak eleştiriliyor.
26 Ağustos 2024

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’nın başkenti Paris’te özel jetinden inerken gözaltına alındı. Fransız makamları, Telegram’ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı suçlar ve dolandırıcılık için kullanıldığını ve Durov’un bu suçların ortağı haline geldiğini düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin bu duruma nasıl tepki vereceğini sorguladı. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığını ve hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.
25 Ağustos 2024

Dortmund'da oynanan Avrupa Şampiyonası maçında Türkiye'nin genç futbolcuları Arda ve Kenan'ın performansı öne çıktı. Arda'nın 67. dakikada attığı sol şut, Gürcü kaleciye zor anlar yaşattı. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın genç oyuncuları sahaya sürme kararı övgü aldı. Uğur Meleke, Hamit Altıntop'un genç futbolcularla ilgili açıklamalarını eleştirerek, milli takımın en iyi oyuncuları seçmesi gerektiğini vurguladı.
19 Haziran 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund, kendi sahası Signal Iduna Park'ta Paris Saint-Germain'i (PSG) 1-0 yendi. Maçın tek golünü 36. dakikada Niclas Füllkrug kaydetti. PSG, maçın ikinci yarısında birkaç net gol fırsatından yararlanamadı. Bu sonuçla Borussia Dortmund, 7 Mayıs'ta Paris'te oynanacak rövanş maçı öncesinde avantaj elde etti.
2 Mayıs 2024

Fransa başbakanlık ofisi, kabine üyelerine ve bakanlık çalışanlarına Telegram, WhatsApp ve Signal gibi uygulamaları kullanmamaları ve bu uygulamaları telefonlarından silmeleri yönünde bir genelge yayınladı. Gizli bilgilerin güvenliği amacıyla alınan bu kararla, bakanların 8 Aralık'a kadar yerli mesajlaşma uygulaması Olvid'i kurmaları istendi. Olvid, Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Ajansı'ndan birinci seviyede güvenlik sertifikası alan tek uygulama olarak belirtiliyor ve 2019'da iki Fransız siber güvenlik uzmanı tarafından kurulmuş.
30 Kasım 2023

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, 14 Ekim'de Meclis'ten geçirilen ve 'sansür yasası' olarak adlandırılan dezenformasyonla mücadele yasasının 29'uncu maddesinin iptali için yaptığı başvuruyu oy çokluğuyla reddetti. Bu madde, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla gerçeğe aykırı bilgi yayma suçunu düzenliyor ve bu suçu işleyenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bazı gazeteciler bu madde kapsamında tutuklandı veya soruşturmaya uğradı.
8 Kasım 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

Meta'ya bağlı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların gönderdikleri mesajları 15 dakika içinde düzenleyebilmelerine imkan tanıyacak bir güncelleme yapacağını duyurdu. Düzenlenen mesajlar 'düzenlendi' ifadesiyle işaretlenecek, ancak alıcılar düzenleme geçmişini göremeyecekler. Bu özellik, uçtan uca şifreleme ile korunacak ve önümüzdeki haftalarda iki milyar kullanıcıya sunulacak.
23 Mayıs 2023
İşaretlediklerim