Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

ABD ve Almanya, Ukrayna'ya Abrams ve Leopard tankları göndereceklerini duyurdu. Bu tanklar dünyanın en güçlü tankları arasında yer alıyor. Ukrayna daha önce de çeşitli ülkelerden Sovyet yapımı tanklar almıştı, ancak Zelenski daha fazla ateş gücüne ihtiyaç duyduklarını belirtti. Leopard tankları dünyanın birçok ülkesinde kullanılıyor ve Abrams tankları ise zırhı ve test edilmişliğiyle öne çıkıyor, ancak yakıt tüketimi ve maliyeti dezavantajları arasında. Almanya'nın tank gönderme konusunda tereddüt etmesinin nedenleri arasında Ukrayna'da savaşın tırmanmasını önleme isteği ve tarihsel sebepler bulunuyor.
26 Ocak 2023

Türk beyaz eşya üreticisi Arçelik, ABD'li rakibi Whirlpool'un Avrupa faaliyetlerini ve Ortadoğu ile Afrika faaliyetlerini satın almak üzere anlaşmaya vardı. Avrupa faaliyetleri için Beko Europe adında yeni bir şirket kurulacak ve Arçelik bu şirkette %75 hisseye sahip olacak. Ortadoğu ve Afrika faaliyetleri için ise 20 milyon avro karşılığında prensipte anlaşma sağlandı. Bu gelişmelerin ardından Arçelik hisseleri yüzde 9,4 oranında değer kazandı.
17 Ocak 2023

Vatandaşlık ve ikamet danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, dünyanın en güçlü pasaportlarını içeren listesini güncelledi. Listede, vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısına göre sıralama yapılmıştır. Japon pasaportu 193 ülkeye vizesiz seyahat imkanıyla birinci sırada yer alırken, Türkiye pasaportu 110 ülkeye vizesiz ya da kolay vize imkanıyla 52'nci sırada bulunuyor.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim