Slovenya'da Arjantinli gibi davranarak Rus istihbaratı için çalışan casus çift Anna ve Artem Dultsev, ABD ile Rusya arasında yapılan tutuklu takası sonucu Rusya'ya döndü. Çiftin çocukları Sofia ve Daniel, kendilerini Arjantinli sanıyor ve İspanyolca konuşuyordu. Çocuklar, Rusya'ya döndüklerinde gerçek kimliklerini öğrendi. Casus çift, 2022'nin sonunda Slovenya'da gözaltına alınmış ve casusluk suçundan 19 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Ağustos 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) koordinesinde gerçekleştirilen tutuklu takası operasyonu nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. Operasyonda yedi ülkeden 26 kişi Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilmiş ve üç Amerikalı tutuklu Amerika'ya gönderilmişti. Biden, özellikle Rusya'da haksızca cezaevinde tutulan dört Amerikan vatandaşının serbest kalmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Türk hükümetine ve diğer müttefik ülkelere teşekkür etti.
1 Ağustos 2024

111. Fransa Bisiklet Turu'nu BAE Emirates takımından Sloven sporcu Tadej Pogacar kazandı. 29 Haziran'da başlayan ve 23 gün süren turda Pogacar, son etabı da zirvede tamamlayarak altıncı etap galibiyetini elde etti. Genel klasmanda 83.38.56'lık zamanıyla en yakın rakibine 6 dakika 17 saniye fark atan Pogacar, 2020 ve 2021'den sonra üçüncü zaferine ulaştı. Genel klasmanda ikinci Jonas Vingegaard, üçüncü ise Remco Evenepoel oldu.
21 Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Dünya Nüfus Günü 2024 verilerini paylaştı. Türkiye, 85 milyon 372 binlik nüfusuyla 194 ülke arasında 18’inci sırada yer aldı. Türkiye'nin çocuk ve genç nüfus oranları Avrupa ortalamasının üzerinde, ancak dünya ortalamasının altında kaldı. Türkiye'nin yaşlı nüfus oranı ise dünya ortalamasının üzerinde, ancak Avrupa Birliği ülkelerinin ortalamasının altında yer aldı.
9 Temmuz 2024

Ticaret Bakanlığı, Ocak-Haziran 2024 ihracat verilerini açıkladı. İstanbul, Kocaeli ve İzmir'de ihracatın azaldığı belirtildi. İstanbul'da ihracat yüzde 17,7, Kocaeli'de yüzde 8,8 ve İzmir'de yüzde 19 oranında düştü. İstanbul en çok Almanya'ya, Kocaeli İngiltere'ye ve İzmir ABD'ye ihracat yaptı.
5 Temmuz 2024

Suudi Arabistan, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurmak ve Filistin'in uluslararası tanınırlığını artırmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, bakanlar kurulunun toplantısında, İsrail'in saldırılarını durdurmak için dost ülkelerle siyasi ve insani işbirliği yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, Filistin devletinin dünya çapında daha fazla tanınması için uluslararası düzeyde hareket edileceği açıklandı.
3 Temmuz 2024

EURO 2024'te Almanya'da düzenlenen son 16 turu maçında Portekiz, Slovenya ile karşılaştı. Normal süre ve uzatmalarda gol atılamayan maçta, Cristiano Ronaldo 105. dakikada penaltı kaçırdı. Penaltı atışlarına geçilen maçta, Portekizli kaleci Diogo Costa üç penaltıyı kurtararak takımını çeyrek finale taşıdı. Portekiz, çeyrek finalde Fransa ile karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

EURO 2024'te son 16 turu karşılaşmalarında Fransa, Belçika'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçın tek golü, 85. dakikada Belçikalı oyuncu Vertonghen'in kendi kalesine attığı golle geldi. Fransa, çeyrek finalde Portekiz ile Slovenya arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün son 16 turunda Fransa-Belçika ve Portekiz-Slovenya maçları oynanacak. Fransa-Belçika maçı Düsseldorf Arena'da saat 19.00'da, Portekiz-Slovenya maçı ise Frankfurt Arena'da saat 22.00'de oynanacak. Her iki maçın da hakemleri ve muhtemel 11'leri açıklandı. Tur atlayacak takımlar çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün C ve D gruplarında dört maç oynanacak. Fransa, Polonya ile karşılaşacak ve beraberlik Fransa'ya son 16 turuna kalmak için yeterli olacak. Hollanda, Avusturya ile oynayacak ve bir puan alması durumunda gruptan çıkacak. Danimarka, Sırbistan ile karşılaşacak ve kazanması durumunda son 16 turunu garantileyecek. İngiltere, Slovenya ile oynayacak ve beraberlik İngiltere'ye gruptan çıkmak için yeterli olacak.
25 Haziran 2024

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin'i devlet olarak tanıdığını açıkladı. Bu adım, İspanya, İrlanda, Norveç ve Slovenya'nın benzer tanımalarının ardından geldi. Ermenistan, Birleşmiş Milletler'in ateşkes çağrısına uyduklarını belirterek, Filistin ve İsrail'in isteklerinin gerçekleşebilmesi için iki devletli çözümün tek yol olduğunu vurguladı.
21 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 20 Haziran'da üç maç oynandı. Slovenya ile Sırbistan 1-1 berabere kaldı, Sırbistan son dakikada beraberliği sağladı. İngiltere, Danimarka ile 1-1 berabere kalarak gruptan çıkma şansını erteledi. İspanya, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.
21 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ikinci maçında Slovenya ile Sırbistan 1-1 berabere kaldı. Slovenya, Zan Karnicnik’in 69’uncu dakikada attığı golle öne geçti. Sırbistan, Luka Jovic’in 90+5’inci dakikada attığı golle beraberliği sağladı. Sırbistan, gruptaki üçüncü maçında Danimarka ile karşılaşacak, Slovenya ise İngiltere ile mücadele edecek.
20 Haziran 2024

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ayşe Akın'ın yapay zeka aracılığıyla üretilen ses ve görüntüsü, sosyal medya üzerinden ilaç pazarlamak için kullanıldı. Akın, bu sahtekarlıkla ilgili hukuki süreci başlattı ve CİMER'e şikayette bulundu. Sahte videolarda Akın, Meksika Üniversitesi baş üroloğu olarak tanıtılıyor ve idrar kaçırmaya karşı bir ilaç öneriliyor. Firmanın web sitesi adresi New York olarak gözükse de, haritadaki konumu Ukrayna'da ve ilaç Bulgaristan, Slovenya ve Hırvatistan'da satışta.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 16 Haziran'da üç maç oynandı. D Grubu'nda Hollanda, Polonya'yı 2-1 mağlup etti. C Grubu'nda Danimarka ile Slovenya 1-1 berabere kaldı. Aynı grupta İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yendi. Turnuvanın grup maçları devam ediyor ve Türkiye'nin ilk maçı 18 Haziran'da oynanacak.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ikinci maçında İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yendi. Maçın tek golünü 13. dakikada Jude Bellingham attı. Harry Kane'in 77. dakikada şutu direkten döndü. İngiltere, gruptaki ikinci maçında Danimarka ile karşılaşacak, Sırbistan ise Slovenya ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ilk maçında Danimarka ile Slovenya 1-1 berabere kaldı. Stuttgart Arena'da oynanan maçta Danimarka, 17. dakikada Christian Eriksen'in golüyle öne geçti. Slovenya ise 77. dakikada Erik Janza'nın golüyle eşitliği sağladı. C grubundaki ikinci maçlarda Danimarka, İngiltere ile karşılaşacak; Slovenya ise Sırbistan ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

Slovenya, Filistin devletini resmen tanıyan 147’nci ülke oldu. Bu kararın ardından başkent Lübliyana’da meclis bahçesinde Filistin bayrağı göndere çekildi. Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, bu adımın barış ve adalete bağlılıklarının bir göstergesi olduğunu belirtti. İspanya, Norveç ve İrlanda da yakın zamanda Filistin’i resmen tanıdıklarını duyurmuştu.
5 Haziran 2024

Slovenya, Filistin devletini 1967 sınırlarıyla bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanıma kararı aldı. Bu karar, İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır saldırılarının devam ettiği bir dönemde alındı. Daha önce İspanya, Norveç ve İrlanda da benzer şekilde Filistin'i tanımıştı. Slovenya Başbakanı Robert Golob, hükümetin bu kararı bugün düzenlenen oturumda değerlendirdiğini açıkladı.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim