Portekiz Başbakanı Antonio Costa, lityum ve yeşil hidrojen işleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında 'yolsuzluk, yalan söyleme ve görevini kötüye kullanma' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldıktan sonra istifa ettiğini açıkladı. Soruşturma çerçevesinde başkent Lizbon'daki başbakanlık ofisi de dahil olmak üzere 42 yere baskın düzenlendi ve Costa'nın özel kalem müdürü ile yakın bir arkadaşı gözaltına alındı. Costa, görevinin şüphelerle bağdaşmadığını belirterek istifasını sundu.
8 Kasım 2023

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında, Adams'ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs'ın evi arandı ve Suggs kamu yolsuzluğu soruşturmasında sorgulandı. Soruşturma, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı seçimi kampanyasında, bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle yasa dışı işbirliği yapıp yapmadığını araştırıyor. Ancak, Adams'a yönelik herhangi bir suçlama bulunmuyor.
3 Kasım 2023

ABD Sahil Güvenliği, Titanik seferi sırasında kaybolan ve enkazı bulunan denizaltıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmanın başmüfettişi Jason Neubauer, önceliklerinin denizaltının enkazını kurtarmak olduğunu belirtti. Soruşturma, Kanada, Britanya ve Fransız makamlarıyla ortaklaşa yürütülecek. Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bulguların cezai suçlamalara yol açabileceği ifade edildi.
26 Haziran 2023
İşaretlediklerim