Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde bir eylem düzenledi. Ellerinde 'Erkeklerin de kalbi var, çığlıklarını duyun' ve 'Nafaka yükü köleliktir. Erkekler de özgürlük ister' yazılı dövizler taşıyan grup, erkeklerin iftiraya uğradığını ve uzaklaştırma kararlarının keyfi alındığını savundu. Dernek başkanı Bahri İnceler, erkek haklarının da önemli olduğunu ve ömür boyu nafaka vermek istemediklerini belirtti. Eylem sırasında grup üyelerinden oluşan bando çeşitli müzikler çaldı.
20 Eylül 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelindeki huzurevi yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 200-400 arasında zam yaptı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu zammın geri çekilmesi gerektiğini belirterek, emeklilerin bu yüksek ücretleri karşılayamayacağını vurguladı. Bakanlığın, gelen tepkiler üzerine zammı yarı yarıya indirmeyi gündemine aldığı ifade edildi.
16 Eylül 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesi tarafından dövülen ve cinsel istismara uğradığı tespit edilen iki yaşındaki bebek, entübe edildi. Olayın ardından çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı, adli tıp raporuyla çocuğun cinsel istismara uğradığını doğruladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istismara uğrayan çocuğun beş yaşındaki ablasının korumaya alındığını ve S.Y’nin entübe edildiğini açıkladı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim