Rahmi Turan, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, hükümetin 9 gün tatil vermesine rağmen ekonomik destek sağlamadığını eleştiriyor. Yazıda, ülke nüfusunun büyük bir kısmının ekonomik zorluklar içinde olduğu ve emeklilerin bayram öncesi maaş alamadığı belirtiliyor. Emeklilerin 3 bin liralık ikramiye ile bayrama boynu bükük girdiği ve torunlarına verecek paraları olmadığı vurgulanıyor.
16 Haziran 2024

Avrupa Konseyi'nin 2023 yılına ilişkin raporuna göre, Türkiye nüfusa göre en fazla mahkum ve tutuklu bulunan ülke olarak Avrupa'da ilk sırada yer aldı. Türkiye'de toplam 348 bin 265 mahkum ve tutuklu bulunurken, bu sayıyla Britanya, Fransa, Polonya, Almanya ve İtalya'yı geride bıraktı. Ayrıca, personel başına mahkum oranının en yüksek olduğu cezaevi idareleri sıralamasında da Türkiye ilk sırada yer aldı. 2005'ten 2023'e kadar olan dönemde Türkiye'deki mahkum ve tutuklu sayısı yüzde 439 oranında arttı.
6 Haziran 2024

A Milli Takım Kaptanı ve Inter'in yıldızı Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'de dışlanmış gibi hissettiğini ve bu durumun kendisini üzdüğünü belirtti. Çalhanoğlu, yurt dışında oynarken herkesin kendisine sahip çıktığını, ancak Türkiye'ye geldiğinde aynı desteği görmediğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'a ve Türkiye'ye gelmek istemediği iddialarına da yanıt vererek, bu durumun yanlış anlaşıldığını söyledi. Çalhanoğlu, Türk bayrağının kendisi için çok kıymetli olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2024

Hollanda'nın eski başbakanlarından Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi. 93 yaşındaki çift, Hollanda'da son dönemlerde artan bir eğilim olan ortak ötanazi kararı alan çiftler arasında yer aldı. Van Agt, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapmış ve eşiyle 70 yıldır birlikteydi. Hollanda'da ötanazi, 2002 yılından bu yana belirli koşullar altında yasal olarak uygulanabilmektedir ve son yıllarda başvuran çiftlerin sayısında artış görülmektedir.
11 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de geçici koruma altında bulunan 238 bin 55 Suriyeli sığınmacının Türk vatandaşlığına geçtiğini belirtti. Bu kişilerin 134 bin 422'si yetişkin, 100 bin 633'ü ise çocuk. Ayrıca, Yerlikaya ülkede 4 milyon 613 bin 984 düzenli göçmenin bulunduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Mayıs 2022'de vatandaşlık alan Suriyeli sayısının 200 bin 950 olduğunu söylemişti.
17 Aralık 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki kira fiyatlarının aşırı yüksekliğinden şikayet ederek, kendisinin de ev bulamadığını ve bu nedenle ailesinin yanında kaldığını ifade etti. Erkan, kira fiyatlarındaki artışın Türkiye'ye özgü olduğunu ve enflasyonun gerisinde kalması için zaman gerektiğini, tek haneli enflasyon rakamlarını 2026'da beklediklerini söyledi. Ayrıca, market fiyatlarını sık sık kontrol ettiğini ve apartman görevlisiyle fiyatlar üzerine sohbetler yaptığını belirtti.
16 Aralık 2023

Medya ve Göç Derneği (MGD), mülteci, göçmen ve sığınmacı terimlerinin hangi bağlamlarda kullanılması gerektiğine dair bir rehber yayınladı. Rehbere göre, göç etme şekilleri 'gönüllü göç' ve 'zorunlu göç ve ülke dışında yerinden edilme' olarak ikiye ayrılıyor. 'Gönüllü göç' altında sadece 'göçmen' statüsü hukuki olarak tanınıyor. 'Zorunlu göç ve ülke dışında yerinden edilme' kapsamında ise 'sığınmacı' ve 'mülteci' statüleri hukuki olarak tanınıyor.
27 Ekim 2023

Avusturya'nın Braunau am Inn kasabasında bulunan ve Adolf Hitler'in doğduğu ev, Nazi sempatizanlarının ziyaretini engellemek ve binayı yeniden kullanıma açmak amacıyla polis merkezine dönüştürüldü. Tarihçi Oliver Rathkolb'un açıklamalarına göre, halkın yarısından fazlası binanın Nazi karşıtı bir kuruma dönüştürülmesini destekliyor. 2026 yılında polis merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak olan bina, aynı zamanda tüm emniyet güçlerine insan hakları eğitimi verecek bir eğitim merkezi olarak da işlev görecek.
24 Mayıs 2023

Habertürk yazarı Bülent Aydemir'in yazısına göre, bedelli askerlik için açılan 120-140 bin kişilik kontenjana karşın 225 bin başvuru yapıldı. Başvuruların kontenjanı aşmasına rağmen, şartlar zorlanarak tüm başvuranların bedelli askerliğe kabul edileceği belirtildi. Başvuru yapan ve ücretini yatıranlar bir önceki yılın ücretleri üzerinden işlemlerini tamamlayabilecekler. Sonuçlar yarın açıklanacak ve bedelli askerlik ücreti 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak duyuruldu.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim