2023 yılında Aile Bakanlığı, Türkiye genelinde 4 milyon 890 bin 239 haneye toplamda 172.1 milyar TL sosyal yardım ödeneği dağıtmıştır. Sosyal yardımlardan en fazla yararlanan iller sırasıyla İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Van ve Adana olmuştur. Yardımlar, illerin nüfusuna göre değil, ihtiyaç sahibi yurttaşların sayısına göre yapılmaktadır. Özellikle Hakkâri, Şanlıurfa, Ağrı ve Van gibi illerde hane başına yapılan yardımlar dikkat çekmektedir. Bu durum, Türkiye'nin ciddi bir yoksulluk sorunuyla karşı karşıya olduğunu göstermektedir.
9 Nisan 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında verilen kira desteği miktarlarını artırdı. 2024 yılı için İstanbul'da kira desteği 5 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 4 bin 500 lira, diğer büyükşehirlerde 3 bin 750 lira, diğer illerde ise 3 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca kiracılar ve konutta oturma hakkı bulunan kişilere de bir defaya mahsus ödemeler yapılacak. İstanbul'da kiracılara 11 bin lira, diğer büyükşehirlerde 7 bin 500 lira, diğer şehirlerde ise 6 bin lira ödeme yapılacak.
10 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, artan enflasyon nedeniyle maaşları yetersiz kalan emeklilere yönelik olarak, daha önce sadece çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin lira ödemenin, şimdi de çalışan emeklilere yapılacağını açıkladı. Bu karar, çalışan emeklilerin önceki düzenlemeden yararlanamaması üzerine gelen eleştirilerin ardından geldi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de çalışan emeklilere ödeme yapılması için çalışma başlatıldığını duyurmuştu. Erdoğan, bu ödemeden 4 milyon 689 bin emeklinin faydalanacağını belirtti.
24 Kasım 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, seçim aracında AFAD'ın yardım kolilerinin bulunmasına üzüldüğünü belirtti ve durumun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade etti. Yanık, yardım kolilerinin vatandaşların ihtiyacı üzerine taşındığını ve herhangi bir art niyet olmadığını, kamuoyundan özür dilediğini söyledi. Ayrıca, ayni yardımların kendi bakanlığı tarafından yapıldığını ve seçim otobüsünde bu kolilere ihtiyaç duymadıklarını vurguladı.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim