İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Altınşehir Mahallesi'ndeki Başakşehir Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline otomatik tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Ahmet G, Yakup A, Muhammet B, Furkan Ö. ve İsmail D. yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Dün de Üsküdar'da benzer bir silahlı saldırı yaşanmış ve üç kişi hayatını kaybetmişti.
25 Mayıs 2024

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görev yapan Şırnak Valisi Osman Bilgin, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremler sonrası yapılan yardım çalışmaları kapsamında, memurlar ve işçilerden bir aylık maaşlarını bağışlamalarını talep etti. Bilgin, vatandaşlara da mal varlıklarının yüzde 10'unu bağışlamaları çağrısında bulundu ve bu süreçte hep birlikte dayanışma gösterilmesinin önemini vurguladı.
21 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş vasıtasıyla Twitter üzerinden bir sesli mesaj yayınladı. Mesajında, depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi, deprem öncesi ve sonrası yönetim eleştirilerinde bulundu. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, deprem bölgesindeki insanlara ve yardım çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. Ayrıca, özgürlüğün yakın olduğunu belirterek, dayanışma ve mücadeleye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
16 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgesine gitmeyişini savunurken, Ahbap ve Babala TV ekibinin yardım kampanyalarını ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, devletin her yerde olduğunu ve acıların siyasi çıkar için kullanılmasına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılmasının doğru olduğunu vurguladı ve deprem bölgesindeki durumları magazin gösterisine çevirenleri kınadı.
14 Şubat 2023

Hatay'ın Armutlu ilçesinde yaşayan bir MHP'li depremzede, MHP'den beklediği desteği alamadığını ve yardımların Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) gibi kendisinin terör örgütü olarak bildiği gruplardan geldiğini ifade etti. Depremzedenin bu açıklamaları TÖP tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve bu durum, deprem yardımları konusunda siyasi partilerin etkinliği ve algıları hakkında bir tartışma başlattı.
11 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Hatay'da yaşanan yıkım nedeniyle depremzedeler için AFAD koordinasyonunda 107 çadırın kurulumuna başlandı. Antakya ilçesindeki Millet Bahçesi'nde askerlerin yardımıyla kurulan çadırlara depremzedeler yerleştirilmeye başlandı. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, jandarma ve belediyeler tarafından toplanma bölgesinde yiyecek, giyecek, yakacak ve battaniye gibi yardımlar sağlandı.
7 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi 8 milyon 897 bin kişi için 3,2 milyar TL sağlık sigortası ödemesi yapıldığını belirtti. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın istatistiklerine göre bu sayı 6 milyon 939 bin kişi. Hekimler Ergün Demir ve Güray Kılıç, bu farkın nedenini sorgulayarak, yoksul vatandaşların sayısının artıp artmadığı veya başka bir açıklama olup olmadığını sordu. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mali raporlarında sağlık sigortası için ödenen miktarın 23,3 milyar TL olduğu belirtildi. Hekimler, sosyal yardımların devletin görevi olduğunu ve kamuoyunun bu konuda daha ayrıntılı bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
24 Ocak 2023
İşaretlediklerim