Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan davasında, 18 tutuklu sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşmada sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep etti ancak mahkeme bu talepleri reddetti. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan yargılanıyor. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinden sonra başlatılan operasyonlar kapsamında önemli bir yer tutuyor.
16 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Kimse yargıya parmak sallayamaz' sözlerine yanıt vererek, yargıya değil, Tunç'a parmak salladığını belirtti. İmamoğlu, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, hakkındaki siyasi yasak davasının erken seçimle sonuçlanacağını öne sürdü. Adalet Bakanı Tunç ise İmamoğlu'nun yargıya yönelik tehdit içeren sözlerinin uygunsuz olduğunu ifade etti. İmamoğlu, parmağının milletin parmağı olduğunu ve hükümetin sandığa gitmek zorunda kalacağını söyledi.
5 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'ahmak davası'na ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Tunç, İmamoğlu'nun yargıya yönelik tehdit içeren sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. İmamoğlu, İstinaf Mahkemesi'nin olası bir ceza kararında erken seçimlere gidileceğini ve milletin iktidarı seçimle göndereceğini ifade etmişti. Tunç, yargı kararlarının eleştirilebileceğini ancak tehdit edilemeyeceğini vurguladı.
4 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Temmuz'da Meclis Başkanlığı'na başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Soylu, dilekçesinde karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında bu başvurunun zorunlu hale geldiğini belirtti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Soylu'nun başvurusuna yanıt vererek, hakkında herhangi bir tezkere olmadığı için işlem yapılamayacağını bildirdi.
21 Ağustos 2024

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, eleştiriler ve tartışmalı fotoğraflar nedeniyle emekli edildi. Yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı ve hakkında 'Menzilci' olduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. Çardakçı bu iddialara dair henüz bir açıklama yapmadı. Yeni atamalarla birlikte belirli isimlerin tasfiye edildiği ve bazı tarikat mensuplarının yükseldiği gözlemlendi.
20 Ağustos 2024

Sedat Peker, 2021 yılında yayımladığı dokuz video ile devlet-siyaset-mafya ilişkilerine dair önemli ifşaatlarda bulundu. Can Dündar, bu ifşaatları temel alarak bir belgesel hazırladı ve belgesel Almanya'da yayımlandı. Dündar, belgeselin Türkiye'de yayımlanmasının mümkün olmadığını belirtti ve belgeselin Almanya'da büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Belgesel, Peker'in ifşaatlarının yanı sıra Türkiye'deki derin devlet yapısını da ele alıyor.
18 Ağustos 2024

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Soylu, dilekçesinde, kendisine ve görev yaptığı döneme yönelik organize ve sistematik karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu kampanyaların, devletin itibarını zedelemeyi amaçladığını ve kendisinin bu iftira ve karalamalar karşısında dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiğini ifade etti.
1 Ağustos 2024

Eski emniyet müdürü Metin Alper, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta daire başkanlığına atandı. Alper, 1992'de Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra çeşitli kademelerde görev yapmış ve 2016'da Adıyaman, 2019'da Trabzon'da emniyet müdürlüğü yapmıştır. Alper, 2018'de uyuşturucu satıcılarına yönelik sert açıklamaları ve 2021'de Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına tepki olarak yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelmişti. Emekliye ayrıldıktan sonra İBB'deki yeni görevine başlamıştır.
29 Temmuz 2024

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun partisinden istifa edeceği ve yeni bir parti kuracağı iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği bildirildi. Gazeteci İsmail Saymaz, görüşmenin Soylu'nun talebi üzerine Beştepe'de gerçekleştiğini belirtti. Soylu'nun MHP'deki oy kaybı ve İYİ Parti'deki çalkantılar nedeniyle bu alandaki boşluğu doldurmak için harekete geçtiği ileri sürülüyor.
18 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine düzenlenen saldırıyla ilgili yargılanan 28 sanığa 'kasten yaralamak' suçundan 5 ay 26 gün hapis cezası verildi. Saldırıda en az 17 kişi yaralanmıştı. Erzurum 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, bazı sanıkların cezalarını erteledi. Olay, siyasi tartışmalara yol açmış ve farklı kesimlerden çeşitli tepkiler gelmişti.
17 Temmuz 2024

Süleyman Soylu, iktidarın yerel seçimlerdeki başarısızlığını kendi stratejisinin uygulanmamasına bağlıyor ve bu durumu 'Bensiz kazanılamadı' teziyle savunuyor. Soylu, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı veya AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturma beklentisi içindeydi, ancak bu talebi henüz karşılık bulmadı. Emniyet Müdürleri Kararnamesi sürecinin Soylu'nun yüzünden kilitlendiği ve atama kararlarının iki kez değiştiği iddia ediliyor. Soylu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı yıpratmak için hamleler yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkatini çekmeye çalışıyor.
17 Temmuz 2024

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Covid-19 hastalarının izinsiz olarak 'Türk ışını' adlı cihazla tedavi edildiğini iddia etti. Ekinci, cihazın bilimsel bir dayanağı olmadığını ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmadığını belirtti. Deneyler sırasında bazı hastaların hayatını kaybettiği öne sürüldü. Diyarbakır Tabip Odası, yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
8 Temmuz 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş davasının beşinci duruşmasında, tutuklu 10 sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Dava kapsamında toplam 39 kişi hakkında işlem yapılmış, 22’si tutuklanmıştı. Mahkeme, müşteki avukatlarının bazı taleplerini kabul ederken, davayı 19 Temmuz’a erteledi.
5 Temmuz 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 31’inci İstanbul Caz Festivali, ödül gecesiyle başladı. Açılış töreni Avusturya Konsolosluğu Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirildi ve geceye siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Festivalde Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülleri' verildi. Festival, 4-18 Temmuz tarihleri arasında popüler ve yeni isimlerle dolu bir program sunacak.
4 Temmuz 2024

Akif Beki, Türkiye'nin Gri Liste'den çıkarılmasını ve İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konudaki açıklamalarını eleştirdi. Beki, Türkiye'nin Gri Liste'ye terör ve suç örgütleriyle etkin mücadele etmediği için girdiğini belirtti. Süleyman Soylu ise Türkiye'nin Gri Liste'ye Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakmadığı için alındığını iddia etmişti. Beki, Soylu'nun gerçeği ters yüz ettiğini savundu.
29 Haziran 2024

Sinan Ateş davasında, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, tutuklu sanıklardan eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal ile cinayetten önce ve sonra yaptığı dikkat çekici görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. Demirbaş, bu görüşmelerin MHP plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı için ruhsatlı silah alma konusuyla ilgili olduğunu iddia etti. Savcı, Demirbaş'ın ifadelerinde çelişkilere dikkat çekti. Davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görülecek.
20 Haziran 2024

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu yorumlarının artması üzerine ittifaka desteğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' süreci ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in görüşmeleri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden olmuştu. Soylu, Cumhur İttifakı'nın Selçuklu ve Osmanlı değerlerini taşıdığını ve Türkiye'nin geleceğini inşa ettiğini belirtti.
13 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024
İşaretlediklerim