AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın cansız bedeni bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası siyaseti bırakmayı düşündüğünü söylediği iddialarını yalanladı. Sözcü TV, Ensarioğlu'nun siyaseti bırakmayı düşündüğünü ve bir süre konuşmayacağını söylediğini yazdı. Ensarioğlu ise X hesabından yaptığı açıklamada, Sözcü TV'yi iftira ve çarpıtma yapmakla suçladı ve siyaseti bırakma gibi bir düşüncesinin olmadığını belirtti.
11 Eylül 2024

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada, ailenin dostları olduğunu ve bazı bilgileri paylaşmaktan kaçındıklarını belirtti. Ensarioğlu, sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek, adli sürecin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Diyarbakır başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanırken, 21 kişi daha gözaltına alındı.
8 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Kimse yargıya parmak sallayamaz' sözlerine yanıt vererek, yargıya değil, Tunç'a parmak salladığını belirtti. İmamoğlu, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, hakkındaki siyasi yasak davasının erken seçimle sonuçlanacağını öne sürdü. Adalet Bakanı Tunç ise İmamoğlu'nun yargıya yönelik tehdit içeren sözlerinin uygunsuz olduğunu ifade etti. İmamoğlu, parmağının milletin parmağı olduğunu ve hükümetin sandığa gitmek zorunda kalacağını söyledi.
5 Eylül 2024

Kırklareli Lüleburgaz'da 65’inci Mekanize Tugay Komutanlığı’nın orduevine sarıklı ve cübbeli bir gencin alınmasını ihbar eden iki emekli asker hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Emekli asker Tarkan Yılgün, orduevine cübbeli ve sarıklı bir gencin alınmasını eleştirerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na e-posta gönderdi. Bu olayın ardından Lüleburgaz 65. Mekanize Tugay Komutanlığı, Yılgün ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Mahir Çoğu hakkında suç duyurusunda bulundu. Yılgün de karşı suç duyurusunda bulunarak, orduevine cübbeli ve sarıklı bir kişinin alınmasının yönetmeliklere aykırı olduğunu belirtti.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim