Galatasaray, Serwin Global Solutions SDN BHD bünyesindeki meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını feshettiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında bir sponsorluk ve reklam anlaşmasıydı. Ancak, meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking ile bağlantılı olduğu iddiaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) izni iptal etti ve Galatasaray da anlaşmayı feshetti. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, konuyla ilgili olarak Galatasaray ve Adana Demirspor hakkında suç duyurusunda bulundu.
1 Ekim 2024

Borussia Dortmund taraftarları, kulübün silah üreticisi Rheinmetall ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını protesto etmeye hazırlanıyor. Taraftar grupları, kulübün bu anlaşma ile kendi değerlerinden vazgeçtiğini ve bir silah şirketinin imajını iyileştirmeye çalıştığını belirtti. Protestoların, Borussia Dortmund'un Eintracht Frankfurt ile oynayacağı sezonun ilk maçında gerçekleşmesi planlanıyor. Taraftarlardan döviz ve pankartlar hazırlamaları istendi.
21 Ağustos 2024

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Bitcoin ve Altcoin alım-satım platformu Bitexen, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsorluğu için anlaşma imzaladı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Bitexen Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, İstanbul'da düzenlenen imza törenine katıldı. Türkoğlu, sponsorluk anlaşmalarının kulüplerin finansal olarak desteklenmesini sağladığını ve basketbolun daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açtığını belirtti.
28 Eylül 2023
İşaretlediklerim