Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Sevilla Kulübü'nün, fazla kiloları nedeniyle performans standartlarını karşılayamadığı gerekçesiyle Fransız futbolcu Joris Gnagnon'un sözleşmesini 2021 yılında feshetme kararını haklı buldu. 27 yaşındaki Gnagnon, Sevilla'dan ayrıldıktan sonra Saint-Etienne kulübüne transfer olmuş, ancak burada da kilo sorunları nedeniyle tutunamamış ve Haziran 2022'den beri kulüpsüz durumda. Sevilla Kulübü'nün açıklamasına göre, bu karar Avrupa'daki diğer kulüpler için de benzer durumlarla başa çıkmada bir örnek teşkil ediyor.
18 Ocak 2024

Eski Hollanda milli takım futbolcusu ve Ajax futbol şube sorumlusu Marc Overmars, kulüpteki kadın çalışanlara cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle FIFA tarafından dünya çapında cezalandırılacak. Overmars, Ajax'tan 2022 Şubat'ında kovulmuş ve Hollanda Spor Hukuku Enstitüsü tarafından iki yıl futboldan men cezası almıştı. Ancak bu ceza Belçika'da geçerli olmadığı için Royal Antwerp takımında görevine devam ediyordu. Hollanda Futbol Federasyonu'nun devreye girmesiyle dosya FIFA'ya taşındı ve FIFA'nın kararıyla Overmars'ın cezası global olarak uygulanacak.
10 Ocak 2024

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık'a, hakem atamaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açacağını duyurdu. Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarına aşırı müdahil olduğunu iddia etmişti. TFF Başkanı ise Palabıyık'ın iddialarını yalanlayarak, hakem müessesesini rencide eden bu tür açıklamalardan dolayı dava açacaklarını ve hakemlerin de bu açıklamalardan rahatsız olduğunu belirtti.
17 Aralık 2023
İşaretlediklerim