Norveç'te Rus ordusu tarafından eğitildiği düşünülen ve 'casus balina' olarak bilinen Hvaldimir lakaplı beluga balinasının öldüğü bildirildi. Marine Mind'ın kurucusu Sebastian Strand, Hvaldimir'in cansız bedenine Norveç açıklarında rastladığını açıkladı. Balinanın ölüm nedeni henüz belirlenememiş olup, vücudunda kuş veya diğer deniz canlıları tarafından yapıldığı düşünülen yara izleri bulundu. Hvaldimir, 2019'da Norveç'te üzerine kamera yerleştirilmiş özel bir mekanizmayla yüzerken yakalanmış ve dünya genelinde 'casus balina' olarak ünlenmişti.
1 Eylül 2024

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Türkiye'de bir gaz merkezinin 2024 yılında kurulmasını beklediklerini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Akım boru hatlarının hasar görmesinin ardından Türkiye'de gaz merkezi kurma teklifinde bulunmuş ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu teklifi desteklemişti. Rusya, projenin karmaşık ve zaman alıcı olduğunu belirtmiş ve Türk ortakların deneyim kazanmak için St. Petersburg'u ziyaret edeceklerini ifade etmişlerdir.
27 Aralık 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Tver bölgesinde düşen ve 10 kişinin ölümüne yol açan özel uçak kazası hakkında konuştu. Kazada, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de öldüğü bildirildi. Biden, konuyla ilgili olarak 'Rusya'da Putin'in dahil olmadığı çok az şey var. Ancak bunun cevabını bilecek kadar bilgim henüz yok. Kazada ne olduğunu bilmiyorum ama şaşırmadım' ifadelerini kullandı.
23 Ağustos 2023

Rusya'nın Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de uçakta olduğu iddia ediliyor. Wagner'e yakın bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
23 Ağustos 2023

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarlarının toplandığı bir kafede patlama meydana geldi ve bu patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski hayatını kaybetti. En az 30 kişinin yaralandığı saldırıyı üstlenen olmadı. Rus güvenlik birimleri, patlamayla ilgili olarak Darya Trepova isimli bir kadını gözaltına aldı. Rusya terörle mücadele polisi, saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia ederken, Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rusya içerisindeki siyasi çatışmaların terör eylemlerine dönüştüğü öne sürüldü.
3 Nisan 2023
İşaretlediklerim