İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki isale hattı çalışmaları nedeniyle beş mahallede 15 saatlik su kesintisi yapılacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Zuhuratbaba Mahallesi'nde Karabal Deresi atık su ve yağmur suyu dere ıslahı kapsamında isale hattındaki boruların altında çalışma yapılacak. Su kesintisi, Zuhuratbaba, Ataköy 1'inci kısım, Ataköy 2, 5, 6'ncı kısım, Ataköy 3, 4, 11'inci kısım ve Ataköy 7, 8, 9, 10'uncu kısım mahallelerini etkileyecek.
2 Eylül 2024

İzmir’in Torbalı ilçesinde taksi şoförü Arif Karabacak’ı ve Karabağlar ilçesinde kendisini uyaran Engin K.’yi öldüren, ayrıca bir market çalışanını ağır yaralayan Bülent Ş. yakalandı. Saldırgan, cinayetleri uyuşturucu almak için işlediğini itiraf etti. Polis, Bülent Ş.'yi havaalanı yolu üzerinde gasbettiği araç ve suç aletiyle yakaladı. Bülent Ş.'nin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.
2 Eylül 2024

Güney Kore, yapay zeka ile oluşturulan sahte cinsel içerikli görüntülerin Telegram üzerinden yayılması nedeniyle platforma suça yataklık etme gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, Telegram'ın hesap bilgilerini sağlamadaki zorluklara dikkat çekti. Güney Kore polisi, soruşturmayı derinleştirmek için Fransız makamları ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapmayı planlıyor. Ülkede deepfake içeriklerin yayılması, özellikle kadın ve çocukları mağdur ederek büyük tepkilere yol açtı.
2 Eylül 2024

Mersin'in Tarsus ilçesinde, beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.A.K. gözaltına alındı. Olay, İncirlikuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli çevredekiler tarafından dövüldü. Şüpheli, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili iki görgü tanığının ifadesi alındı ve mağdur çocuğun el ve kollarında çizikler tespit edildi.
2 Eylül 2024

Havai fişek gösterilerinin neden olduğu ağır metal ve kimyasallar, toprakta ve suda uzun süre kalıcı kirliliğe yol açarak hem insan hem de çevre sağlığı açısından risk oluşturuyor. Ayrıca, bu gösteriler kuş ölümlerine ve diğer hayvanların stresine neden oluyor. ABD'de yapılan bir araştırma, havai fişeklerin neden olduğu kirliliğin Kanada'daki yangınlardan daha fazla olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, bu kimyasalların ekosistemde birikerek geniş alanlarda toprak ve su kirliliğine yol açabileceğini belirtiyor.
2 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Eylül programında atıcılık, okçuluk, yüzme, tekerlekli sandalye tenis, triatlon, masa tenisi, B1 futbol ve atletizm gibi branşlarda Türk sporcular sahne alacak. Gün boyunca çeşitli saatlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda Türkiye, farklı dallarda madalya için yarışacak.
2 Eylül 2024

İstanbul Kadıköy'deki Kalamış Parkı civarına bırakılan zehirli mamalar nedeniyle üç köpek ve 27 kedi zehirlenerek öldü, 12 kedinin tedavisi sürüyor. Polis, olay yerindeki kamera görüntülerini topladı ve görgü tanıklarının ifadesini aldı. Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu, hayvan hakları savunucularının bu katliamın takipçisi olacağını belirtti ve sorumluların hızla tespit edilip yargılanmasını talep etti. Kadıköy Belediyesi, olay sonrası alanı temizledi ve zehirlenmiş hayvanlar için ilaç desteği sağladı.
2 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili yayın yasağını ihlal eden medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, birçok medya hizmet sağlayıcısının bu yasağı ihlal ettiğini belirtti. Konunun hassasiyeti nedeniyle tüm medya kuruluşlarının yayın yasağına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2024

Norveç'te Rus ordusu tarafından eğitildiği düşünülen ve 'casus balina' olarak bilinen Hvaldimir lakaplı beluga balinasının öldüğü bildirildi. Marine Mind'ın kurucusu Sebastian Strand, Hvaldimir'in cansız bedenine Norveç açıklarında rastladığını açıkladı. Balinanın ölüm nedeni henüz belirlenememiş olup, vücudunda kuş veya diğer deniz canlıları tarafından yapıldığı düşünülen yara izleri bulundu. Hvaldimir, 2019'da Norveç'te üzerine kamera yerleştirilmiş özel bir mekanizmayla yüzerken yakalanmış ve dünya genelinde 'casus balina' olarak ünlenmişti.
1 Eylül 2024

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin yüzde 8 ekonomik büyüme hedefini gerçekleştirebilmesi için 100 milyar dolar yabancı yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Pezeşkiyan, ekonomik sorunların dış ilişkilerle bağlantılı olduğunu ve ABD ile Avrupa'nın uyguladığı yaptırımların bu durumu zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca, adalet ve ayrımcılıkla mücadeleye vurgu yaparak, halkın memnuniyetinin öncelikli olduğunu söyledi.
1 Eylül 2024

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir hastanenin acil servisinde beş kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındı. Olayda iki sivil, bir polis, bir jandarma ve bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Bakırköy Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğinden olaya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti ve 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul etti.
31 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın akrabası S.G. gözaltına alındı. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Soruşturma kapsamında Narin’in abisi de gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmişti. Diyarbakır Başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etmişti.
31 Ağustos 2024

İstanbul Bahçelievler'de polisten kaçan üç şüpheliden biri, çatı katından düşerek hayatını kaybetti. Olay, Kocasinan Mahallesi'nde polis ekiplerinin kimlik kontrolü yapmak istemesiyle başladı. Şüphelilerin Suriye uyruklu oldukları ve kimlikleri olmadığı için kaçtıkları anlaşıldı. İki zanlı gözaltına alınırken, üçüncü zanlı çatı katına çıktı ve balkondan düşerek öldü.
31 Ağustos 2024
İşaretlediklerim