Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde polislere hukukun dışına çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Erdoğan, kamu görevlilerinin Anayasa ve yasalarla sınırlandırıldığını ve hukukun üstünlüğünün çiğnenmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımının devletin vatandaşıyla kurduğu bağın niteliğini yansıttığını belirtti.
25 Haziran 2024

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024

ABD'nin FBI ve Avustralya Federal Polisi, Komançero Çetesi'ne sızarak ANOM adında bir şifreli haberleşme sistemi geliştirdi. Bu sistem sayesinde, suç örgütü üyeleri farkında olmadan FBI'ın tuzağına düştü ve 300 suç örgütüne ulaşan sistem üzerinden 27 milyon mesaj arşivlendi. Bu operasyon, 16 ülkenin katılımıyla 7 Haziran 2021'de başlatılan Truva Atı Kalkanı Operasyonu'na dönüştü ve 800 suç örgütü üyesi yakalandı. Ancak, operasyona Türkiye'nin katılmaması eleştirildi.
10 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, hava savunma sistemi üretme hedeflerinden, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testlerini tamamlama ve ordu envanterine katma isteklerine, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlama ve sınır hattındaki illerin güvenliğini sağlama çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ve vatandaşların huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyacak hiçbir durumun olmayacağını belirtti.
30 Ağustos 2023
İşaretlediklerim