İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de adreslerinde bulunamayan 729 bin Suriyelinin Avrupa'ya geçtiğini belirtti. Yerlikaya, Türkiye'de 4 milyon 437 bin 329 kayıtlı yabancı bulunduğunu ve yeni göç politikaları kapsamında ikamet izinlerinin noterlerden alınabileceğini açıkladı. Ayrıca, adres güncellemesi yapmayan Suriyelilere 90 gün süre verildiğini ve bu sürenin sonunda kamu hizmetlerinin askıya alınacağını ifade etti. Frontex'in verilerine göre, son beş yılda 996 bin Suriyeli Doğu Akdeniz ve Batı Balkanlar üzerinden Avrupa'ya geçti.
14 Ağustos 2024

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde asker bulundurması ve silahlı gruplara finansal destek sağlaması, ekonomik kriz nedeniyle sürdürülemez hale geliyor. İdlip'te sıkışmış on binlerce cihatçı, Ankara-Şam normalleşme sürecinin başlamasıyla hareketlenebilir. Türkiye, Şam ile ilişkileri normalleştirerek Suriye'nin kuzeyindeki silahlı grupların Esad yönetimine entegre edilmesini hedefliyor. Ayrıca, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü için de Şam ile işbirliği arayışında.
5 Temmuz 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duyurduğu '100 bin briket ev' projesinde 40 bin evin boş olduğunu belirtti ve bu evlerin Suriyeli sığınmacılara tahsis edilmesini önerdi. İmamoğlu, İdlib'deki evlerin Hatay'a yakın olması nedeniyle bu öneriyi mantıklı bulduğunu ifade etti. Karar verme yetkisinin hangi bakanlıkta olduğunu ise net olarak bilemediğini söyledi. Soylu ise geçmişte yaptığı açıklamada, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve ek olarak okul, cami, sağlık tesisi gibi yapıların da inşa edildiğini belirtmişti.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim