Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında Beşşar Esed ile görüşme olasılığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Özbekistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısında Esed ile görüşmeyi planladığını ancak İran'ın bu görüşmeyi engellediğini belirtti. Erdoğan, uluslararası ilişkilerde ebedi dostluklar ve düşmanlıklar olmadığını vurgulayarak, Esed ile görüşmeye her zamankinden daha yakın olduklarını ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinden önce Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ile ilişkileri normalleştirme stratejisi belirlediği belirtildi.
1 Temmuz 2024

Hac ibadeti sırasında sağlık sorunları yaşayan 13 Türk vatandaşı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Hastalar, Etimesgut Askeri Havaalanı'na indikten sonra Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerine nakledildi. Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle 1301 hacı adayının hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman doktorlar da hastalara eşlik etti.
28 Haziran 2024

Ipsos tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre, 17 G20 ülkesindeki vatandaşların yaklaşık üçte ikisi, ekonomide ve yaşam tarzında büyük değişiklikleri finanse etmek için varlıklı kişilerden servet vergisi alınmasını destekliyor. Türkiye'de bu destek oranı yüzde 78 olarak belirlenmiş. Ankete katılanların çoğunluğu ayrıca daha yüksek karbon vergileri ve büyük işletmeler için daha yüksek vergi oranlarını da destekliyor. İklim değişikliği ve doğanın korunması konusunda da büyük eylemler yapılması gerektiğine inanılıyor.
25 Haziran 2024
İşaretlediklerim