Vitra, dünyanın ilk ve tek yüzde 100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosunu İstanbul Modern'de tanıttı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, çevre ve sürdürülebilirlik konularının artık sosyal sorumluluk değil, hayatta kalma meselesi olduğunu belirtti. Vitra'nın yeni lavabosu, üretim sürecinde ortaya çıkan atıklardan üretiliyor ve küresel ısınmaya etkisi yüzde 30 azaltılıyor. Ürün, Milano Tasarım Haftası'nda sergilenmiş ve Londra'daki Clerkenwell Design Week'te de tanıtılacak.
14 Mayıs 2024

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024

ABD'li teknoloji devi Apple, elektrikli otomobil üretme çalışmalarını sonlandırma kararı aldı. Bloomberg'in haberine göre, bu karar şirket içinde yaklaşık 2 bin çalışanı şaşırttı ve projede görevli birçok kişinin yapay zeka bölümüne kaydırılacağı belirtildi. Elektrikli otomobil ekibinde görevli donanım mühendisleri ve otomobil tasarımcıları, diğer Apple ekiplerindeki işlere başvurabilecek, ancak işten çıkarmaların da olacağı ifade edildi.
28 Şubat 2024

89 yaşındaki ünlü tasarımcı Giorgio Armani, Milano Moda Haftası'nda kış çiçeklerinden esinlenerek hazırladığı Sonbahar/Kış 2024-25 koleksiyonunu tanıttı. Armani ve diğer tasarımcılar, moda dünyasının zor zamanlarda insanlara neşe ve canlılık katabileceğini vurguladılar. Armani'nin koleksiyonu, soğukta açan çiçeklerin yeniden doğuşun sembolü olarak kullanıldığı tasarımları içeriyor. Gösterinin açılışını eski top model Gina Di Bernardo yaparken, Armani'nin finali ise ünlü kırmızı halı ışıltısını yansıtan tasarımlarla gerçekleşti.
27 Şubat 2024

Pantone Renk Enstitüsü, 2024 yılının rengini 'PANTONE 13-1023 Peach Fuzz' olarak belirledi. Bu renk, pembe ile turuncu arasında bir ton olup, insanlara sığınak duygusu hissettirmeyi ve içsel huzura davet etmeyi amaçlıyor. Pantone, bu seçimiyle dünyada birçok insanın bakım ve aidiyet aradığı bir dönemde yenilenme ve beslenmeye yönelik bir mesaj veriyor. Geçen yıl ise 2023'ün rengi olarak 'Viva Magenta'yı seçmişlerdi.
8 Aralık 2023

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

Goldman Sachs'ın Mart 2023 tarihli raporuna göre, yapay zeka teknolojisi insanların yaptığı işlerin dörtte birini üstlenebilir. Ancak, her meslek dalı yapay zekanın etkisine açık değil. Meslekler, yapay zekanın etkisine açıklığına göre üç gruba ayrılıyor: yaratıcı meslekler, insanları derinlemesine anlamanız gereken meslekler ve çok fazla hareket kabiliyeti, el becerisi ve öngörülemeyen ortamlarda problem çözme yeteneği gerektiren işler. Bu durum, hem iş dünyasını hem de ekonomik sistemleri etkileyebilir.
25 Eylül 2023

Arter Çocuk Festivali, bu yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında 'Dünya ve Ben' başlığıyla düzenlenecek. Festival, 6-11 yaş arası çocukları dünya, diğer canlılar ve doğayla kurduğumuz ilişkiyi sanat yoluyla yeniden düşünmeye davet ediyor. Festival programı, rehberli sergi turları, atölyeler, ekoloji ve sürdürülebilirlik üzerine keşif alanları, dans ve performansa dayalı etkinliklerden oluşuyor. Festival kapsamında ayrıca ücretsiz 'Keşif Saati' etkinlikleri de düzenlenecek.
21 Ağustos 2023

Microsoft, uzun yıllardır kullandığı varsayılan yazı tipi Calibri'yi, İsviçre tipografisinden esinlenerek tasarlanan yeni bir yazı tipi olan Aptos ile değiştiriyor. Aptos, dünyaca ünlü tasarımcı Steve Matteson tarafından yaratıldı ve Microsoft'un Office uygulamalarında varsayılan yazı tipi olarak kullanılmaya başlanacak. Calibri, Office 2007'den bu yana kullanılmakta olup, kullanıcılar istedikleri takdirde hala Calibri'yi kullanabilecekler.
14 Temmuz 2023

Amerikalı oyuncu ve aktivist Angelina Jolie, müşterileri yeni gelişen tasarımcılar ve usta zanaatkarlarla bir araya getirmeyi hedefleyen 'Atelier Jolie' isimli bir moda kolektifini hayata geçirdi. Bu kolektif, ölü stokları ve eski malzemeleri kullanarak özgün parçalar üretmeyi ve dezavantajlı gruplara mensup yaratıcı bireylerle işbirliği yapmayı amaçlıyor. Jolie, projenin sürdürülebilirlik odaklı olduğunu ve özgürlüğün kolektifteki ürünler için tek ilham kaynağı olacağını belirtti.
18 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve diğer bazı kurumların alacaklarına yapılandırma imkanı getiren bir kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan alacaklar yapılandırma kapsamında olacak. Mükellefler, kayıtlarında yer almayan varlıkları rayiç bedelle defterlerine kaydedebilecek. Ayrıca, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları yapılandırılacak ve 2 bin lira altındaki borçlar silinecek. Trafik cezaları ve ceza puanları ile ilgili de düzenlemeler içeren teklif, spor kulüplerinin vergi işlemlerine de yeni bir düzen getiriyor.
27 Ocak 2023

Almanya'da büyüyen ve yedi yıl önce babasının Türk olduğunu öğrenen 33 yaşındaki Madeline Hoffmann, babasıyla tanışmak için Almanya'dan bisikletiyle Türkiye'ye doğru yola çıktı. Yaklaşık dört buçuk ay süren yolculuğun ardından Kayseri'de 64 yaşındaki babası Duran Tekin ile buluştu. Hoffmann yolculuğunu sosyal medya ve blogunda paylaştı ve Türk kültürünü yakından görmek ve Türkçe öğrenmek istediğini belirtti. Babası Duran Tekin, Almanya'da tanıştığı ve ayrıldığı Madeline'nin annesinden iki kızı olduğunu ve uzun yıllar sonra kızlarıyla iletişim kurabildiğini ifade etti.
12 Ocak 2023

Samsun'da KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nda yemekten zehirlenen öğrenciler, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle eylem yaptı. Samsun Valiliği, yurdun düzenli olarak denetlendiğini ve son denetimlerde herhangi bir eksiklik tespit edilmediğini açıkladı. Bazı öğrencilerin ishal ve mide bulantısı şikayeti üzerine yemeklerden numune alındığı ve konunun valilikçe takip edildiği belirtildi. Öğrenciler, yemeklerin kalitesizliğinden şikayetçi olduklarını ve düzeltilmesini talep ettiler.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim